Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα ή αλλιώς…το μυστικό της μακροζωίας

ΑρχικήΝέαΜια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα ή αλλιώς...το μυστικό της μακροζωίας
spot_img

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας; Μια σκελίδα σκόρδο, ένα κρεμμύδι την ημέρα και πολλές εμπειρίες, σύμφωνα με την 104χρονη Margaret Hailstone.

Πολλά μυστικά της μακροζωίας έχουν διαδοθεί ως σοφίες κατά καιρούς. Κάποιοι έζησαν πολύ υιοθετώντας διάφορες διατροφικές “φιλοσοφίες”, όπως το να πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα.

Αλλά για την βρετανίδα Margaret Hailstone, το μυστικό που την έκανε να ξεπεράσει τα 100 είναι απλό: μια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα.

Από ότι φαίνεται, αυτή η τακτική διόλου δεν την απογοήτευσε, καθώς η Margaret Hailstone, γνωστή ως Peggy, γιόρτασε τα 104α γενέθλιά της με φίλους, προσωπικό και κατοίκους στο γηροκομείο Overslade House Care Home, όπου διαμένει. Το γηροκομείο της έφτιαξε μια ξεχωριστή τούρτα γενεθλίων, ενώ ο γιος της, Graham τους κέρασε όλους γλυκά. Άλλωστε, πόσο συχνά γίνεται κανείς 104;

Πίστωση εικόνας: Warwickshire World

Η Margaret έζησε μια πολυάσχολη και όμορφη ζωή, με πολλά σκαμπανεβάσματα όλα αυτά τα χρόνια και πολλές ιστορίες να μοιραστεί με όποιον θέλει να τις ακούσει.

Συμμετείχε σε πολλές αλτρουιστικές δράσεις, έζησε πολέμους και προσέφερε πάντα βοήθεια σε όσους το χρειάζονταν, σύμφωνα με τον ιστότοπο Warwickshire World. Εργάστηκε στη διοίκηση στο St Paul’s College και έμαθε στενογραφία και δακτυλογράφηση. Ήταν, επίσης, μια παθιασμένη κηπουρός, αγαπούσε το χορό και διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οικογένεια, με ένα γιο, δύο εγγόνια και τρία δισέγγονα.

Αλλά το πιο σημαντικό- και μεγάλη απόδειξη πως ως άνθρωποι είμαστε απλώς όσο νιώθουμε- ότι το μυστικό μακροζωίας της ήταν επιτυχημένο είναι πως η ίδια “δεν νιώθει 104”, όπως δήλωσε στο Warwickshire World. “Έβαλα τη μεγάλη μου ζωή τρώγοντας ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο κάθε μέρα”.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο