Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα ή αλλιώς…το μυστικό της μακροζωίας

ΑρχικήΝέαΜια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα ή αλλιώς...το μυστικό της μακροζωίας
spot_img

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας; Μια σκελίδα σκόρδο, ένα κρεμμύδι την ημέρα και πολλές εμπειρίες, σύμφωνα με την 104χρονη Margaret Hailstone.

Πολλά μυστικά της μακροζωίας έχουν διαδοθεί ως σοφίες κατά καιρούς. Κάποιοι έζησαν πολύ υιοθετώντας διάφορες διατροφικές “φιλοσοφίες”, όπως το να πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα.

- Advertisement -

Αλλά για την βρετανίδα Margaret Hailstone, το μυστικό που την έκανε να ξεπεράσει τα 100 είναι απλό: μια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα.

Από ότι φαίνεται, αυτή η τακτική διόλου δεν την απογοήτευσε, καθώς η Margaret Hailstone, γνωστή ως Peggy, γιόρτασε τα 104α γενέθλιά της με φίλους, προσωπικό και κατοίκους στο γηροκομείο Overslade House Care Home, όπου διαμένει. Το γηροκομείο της έφτιαξε μια ξεχωριστή τούρτα γενεθλίων, ενώ ο γιος της, Graham τους κέρασε όλους γλυκά. Άλλωστε, πόσο συχνά γίνεται κανείς 104;

Πίστωση εικόνας: Warwickshire World

Η Margaret έζησε μια πολυάσχολη και όμορφη ζωή, με πολλά σκαμπανεβάσματα όλα αυτά τα χρόνια και πολλές ιστορίες να μοιραστεί με όποιον θέλει να τις ακούσει.

Συμμετείχε σε πολλές αλτρουιστικές δράσεις, έζησε πολέμους και προσέφερε πάντα βοήθεια σε όσους το χρειάζονταν, σύμφωνα με τον ιστότοπο Warwickshire World. Εργάστηκε στη διοίκηση στο St Paul’s College και έμαθε στενογραφία και δακτυλογράφηση. Ήταν, επίσης, μια παθιασμένη κηπουρός, αγαπούσε το χορό και διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οικογένεια, με ένα γιο, δύο εγγόνια και τρία δισέγγονα.

Αλλά το πιο σημαντικό- και μεγάλη απόδειξη πως ως άνθρωποι είμαστε απλώς όσο νιώθουμε- ότι το μυστικό μακροζωίας της ήταν επιτυχημένο είναι πως η ίδια “δεν νιώθει 104”, όπως δήλωσε στο Warwickshire World. “Έβαλα τη μεγάλη μου ζωή τρώγοντας ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο κάθε μέρα”.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα