Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο εσπρέσο…. απειλεί τον ελληνικό καφέ

ΑρχικήΝέαΟ εσπρέσο…. απειλεί τον ελληνικό καφέ
spot_img

cibum team


Ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο κερδίζει στην ελληνική αγορά ο καφές εσπρέσο.

Η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού, ο φρέντο, αποτελεί σχεδόν… μονοπώλιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με στοιχεία της NielsenIQ, που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του Coffee Business Forum 2021, ο εσπρέσο είναι ο καφές που καταναλώνουν κυρίως εκτός σπιτιού οι Έλληνες.

Τα πράγματα αλλάζουν, ωστόσο, όταν μιλάμε για την κατανάλωση εντός σπιτιού, όπου ο ελληνικός παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων του αγοραστικού κοινού.

Κερδισμένος, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν και ο καφές φίλτρου (ή γαλλικός, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν πολλοί καταναλωτές), την ώρα που καθοδική δείχνει να είναι η πορεία του στιγμιαίου καφέ.

Τι καφέ προτιμούν οι Έλληνες

Ο ελληνικός καφές αυτή τη στιγμή κατέχει τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών στην Ελλάδα, με ποσοστό 32% (στοιχεία 2018).

Ακολουθεί ο στιγμιαίος με 30%, ο εσπρέσο με 28% και ο φίλτρου με 10%, με τις δύο τελευταίες κατηγορίες, ωστόσο, να αναπτύσσονται δυναμικά, σε σημείο που ο εσπρέσο να θεωρείται ότι βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση.

Τι άλλαξε με την πανδημία

Η πανδημία, η τηλεργασία και τα περιοριστικά μέτρα στην αγορά μετέβαλαν, όπως είναι λογικά δραστικά τις συνήθειες των καταναλωτών.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της NielsenIQ, αυξήθηκε το ποσοστό των καταναλωτών, που επιλέγουν να φτιάξουν τον καφέ από το σπίτι, αντί να παραγγείλουν take away.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι αυτή η συνήθεια ήρθε για να μείνει και στη μετά-Covid εποχή.

Δείτε επίσης: 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων 

Ο εσπρέσο…. απειλεί τον ελληνικό καφέ 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι! 

Πλαστικά μίας χρήσης: Τέλος χρόνου! Από αύριο η μεγάλη αλλαγή 

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

Η Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά 

Η αγορά για τα εναλλακτικά τρόφιμα θα φτάσει τα 290 δισ. δολάρια 

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού

Έρχονται νέες αυξήσεις σε τρόφιμα, προϊόντα και υπηρεσίες, προειδοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα