Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aldi UK: Πουλάει “ακέφαλους” ανανάδες που θα βοηθήσουν το περιβάλλον

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταAldi UK: Πουλάει "ακέφαλους" ανανάδες που θα βοηθήσουν το περιβάλλον
spot_img

Ένα από τα τελευταία μέτρα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα καταστήματα περιλαμβάνει την αποκοπή των πάνω τμημάτων των ανανάδων.

Η Aldi, σε πρόσφατη δημοσίευση της, δήλωσε ότι οι φυλλώδεις κορυφές, γνωστές ως κορώνα, θα αφαιρούνται από τους ανανάδες της, προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα τροφίμων, επειδή συνήθως πετιούνται από τους αγοραστές ούτως ή άλλως.

Η Aldi δήλωσε ότι οι αφαιρούμενες “κορώνες” είτε θα χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια του επόμενου έτους είτε θα μετατραπούν σε ζωοτροφές, μειώνοντας τα απορρίμματα τροφίμων κατά περίπου 1.400 τόνους ετησίως, εάν η αλλαγή επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα.

Οι ανανάδες χωρίς κορυφές είναι τώρα διαθέσιμοι σε επιλεγμένα καταστήματα στα Midlands, το Yorkshire και τη βορειοανατολική Αγγλία.

Αφαιρώντας τις κορώνες, η Aldi θα είναι επίσης σε θέση να χωρέσει περισσότερο προϊόν σε κουτιά που θα μεταφέρονται στα καταστήματα, πράγμα που σημαίνει πιθανή μείωση περίπου 187 τόνων χαρτονιού ετησίως, εάν η δοκιμή είναι επιτυχής.

Η Liz Fox, εθνική διευθύντρια βιωσιμότητας της Aldi, δήλωσε: «Η Aldi είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ικανότητα να παράγει και να εμπορεύεται τα προϊόντα της. Δεσμευόμαστε να βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις που ωφελούν τόσο τους πελάτες μας όσο και το περιβάλλον».

«Αυτή η δοκιμή των ανανάδων χωρίς κορυφή είναι μόνο μία από τις τελευταίες καινοτόμες αλλαγές που δοκιμάζουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τα απόβλητα και να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο