Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Τα τρία τέταρτα των θεσμικών επενδυτών αναφέρουν ότι ενδέχεται να αποεπενδύσουν από εταιρείες με χαμηλές επιδόσεις ESG

Το 89% των επενδυτών που ερωτήθηκαν λένε ότι θέλουν τα πρότυπα να γίνουν υποχρεωτικά

Χρόνιος φόβος περιβαλλοντικής καταστροφής: η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική υγεία

Το άγχος για το κλίμα ενέχει κίνδυνο για την ψυχική υγεία, εκτός αν συνεχίσουμε να το συζητάμε

Full Harvest – η καινοτόμος εφαρμογή για την μείωση της σπατάλης τροφίμων

Η πλατφόρμα βοηθά στη σύνδεση μεταξύ παραγωγών τροφίμων που έχουν πλεόνασμα ή ατελή προϊόντα με μεταποιητές που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν

Σε λιγότερες επιλογές καφέ οδηγεί η κλιματική αλλαγή

Οι παραγωγοί καφέ αγωνίζονται να αποτρέψουν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην ποιότητα των προϊόντων τους.

Παρελθόν τα πλαστικά περιτυλίγματα σε οπωρολαχανικά στη Γαλλία

Ο νόμος απαγορεύει την πώληση καρότων, μπανανών και άλλων ειδών σε πλαστικό, καθώς οι περιβαλλοντικές ομάδες προτρέπουν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν

Ισπανία: Παρότρυνση στους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος για την προστασία του πλανήτη

Δηλώσεις του Ισπανού υπουργού καταναλωτικών υποθέσεων στον Guardian

Ευρώπη: Προς νέο ρεκόρ η ανακύκλωση κουτιών αναψυκτικών

Το ποσοστό ανακύκλωσης για δοχεία αναψυκτικών από αλουμίνιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερό σχεδόν στο 76%

Η Ελλάδα στις τρεις χώρες με τα περισσότερα κατά κεφαλήν απορρίμματα τροφίμων!

Η Ελλάδα, η Μαλαισία, και το Ισραήλ παράγουν τα περισσότερα απορρίμματα τροφίμων κατά κεφαλήν, σύμφωνα με  νέα μελέτη

Δώρα: Το χαρτί περιτυλίγματος μπορεί να ανακυκλωθεί;

Πώς να ελέγξουμε αν το χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των Χριστουγέννων μπορεί να ανακυκλωθεί

Τι απέγιναν οι δεσμεύσεις των μεγάλων εταιρειών τροφίμων για μηδενική αποψίλωση των δασών;

Πριν από δέκα χρόνια, ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, δεσμεύθηκαν να αλλάξουν τις πρακτικές τους για να βοηθήσουν στον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών έως το 2020.

Στρες θερμοκρασίας στο χωράφι: Οι Επιστήμονες βρήκαν “ασπίδα προστασίας”

Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνει ότι η παράκαμψη μιας φωτοσυνθετικής δυσλειτουργίας που είναι κοινή σε καλλιέργειες όπως η σόγια, το ρύζι και το σιτάρι, μπορεί να παρέχει θερμική προστασία υπό θερμικό στρες στο χωράφι.

Μποϊκοτάζ στο βοδινό Βραζιλίας από τους Ευρωπαίους λιανοπωλητές

Τα μποϊκοτάζ είναι απάντηση για τα βοοειδή που προέρχονται από παράνομα αποψιλωμένες περιοχές

“Κλιματική μαγειρική”: Η πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ για πιο βιώσιμο τρόπο διαχείρισης της τροφής

«Πάμε μαΓΗρεύοντας - Μέρες Κλιματικής Μαγειρικής»

Η Kellogg’s αντικαθιστά τις πλαστικές σακούλες στο εσωτερικό της συσκευασίας των δημητριακών, με χάρτινες

Το νέο σχέδιο δράσης είναι μια δεκαετής δέσμευση της εταιρείας να βελτιώσει τα τρόφιμα και τις συσκευασίες της

Συσκευασία τροφίμων: Καινοτόμα και βιώσιμα νανοϋλικά βελτιώνουν τις μεμβράνες PVA

Οι νανοΐνες λιγνοκυτταρίνης (LCNF) που προέρχονται από γεωργικά απόβλητα ντομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας αποδείχθηκαν κατάλληλη ενίσχυση των μεμβρανών PVA, βελτιώνοντας πολλές ιδιότητες τους

Πλαστικά σε αγροδιατροφικά συστήματα: Το καλό, το κακό και το άσχημο

37,3 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο σε συσκευασίες τροφίμων

Συσκευασία: Επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά δοχεία για take away από την Tupperware

Βιώσιμες επιλογές και στη Βιομηχανία γρήγορου φαγητού

Οι 6 κορυφαίες τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2022

Μεταξύ των τροφίμων που θα αναζητηθούν από τους καταναλωτές και θα γίνουν trend, είναι τα φύκια, οι νέες ποικιλίες καφέ, τα πρεβιοτικά, και το αφρικανικό ρύζι Jollof

FAO: Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας υπόσχεται υγιεινή διατροφή για όλους

Δέσμευση για δράσης, καθώς περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή παγκοσμίως

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης