Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Ποια διατροφή είναι καλύτερη για όλους;

Ο αντίκτυπος διαφορετικών ειδών διατροφής στην υγεία, αλλά και στο περιβάλλον

Τα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου μείωσαν τις πλαστικές συσκευασίες κατά 10%

Αύξηση 50% στην επανεπεξεργασία πλαστικών στη Βρετανία

Η αξία των ψηφιακών και τεχνολογικών εργαλείων στον αγροδιατροφικό τομέα

Μείωση κόστους παραγωγής και αύξηση της ανταγωνιστικότητας

Food label: Δείκτες χρόνου-θερμοκρασίας (TTI)- Εφαρμογές και περιορισμοί

Οι TTI παρέχουν οπτικές πληροφορίες που είναι εύκολα προσβάσιμες, και έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να κρίνουν εάν τα τρόφιμα έχουν αλλοιωθεί, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας

FIRST 2022: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από επιστήμονες τροφίμων για τη βιωσιμότητα

Κρασί χωρίς σταφύλια, μπριζόλα χωρίς βόδι, ρύζι χωρίς δηλητηριώδη βαρέα μέταλλα

Royal Kombu: Το πολλά υποσχόμενο Ευρωπαϊκό υποκατάστατο αλατιού -Οφέλη και κίνδυνοι

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές τροφίμων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ANIMAL WELFARE για την ευζωία των παραγωγικών ζώων από την COSMOCERT

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η COSMOCERT από τον Νοέμβριο 2021, παρέχει μια νέα υπηρεσία πιστοποίησης που αφορά στην ευζωία των...

Συνέδριο Future of Food 2021

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται το φετινό virtual συνέδριο Future of Food που διοργανώνεται από το EIT Food (European Institute of Innovation & Technology) και...

Η Ελλάδα στην 27η θέση της λίστας του Παγκόσμιου Δείκτη Επισιτιστικής Ασφάλειας για το 2021

8 από τις 10 κορυφαίες χώρες της κατάταξης, βρίσκονται στην Ευρώπη.

Πράγα: smart συσκευασίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από την ευρύτερη γκάμα ξηρών προϊόντων σε ειδικά επαναγεμιζόμενα δοχεία

Βιολογικά προϊόντα: Μύθοι και αλήθειες για το νέο trend στην υγιεινή διατροφή

Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην υγιεινή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Νοέμβριος: Ο παγκόσμιος μήνας Vegan – Tι σημαίνει για εμάς και το περιβάλλον

Οι vegan σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον τρόπο ζωής τους το Νοέμβριο κάθε χρόνο.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας: Πού να παίξετε και πώς να κερδίσετε

Ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να κερδίσουν στις αγορές όπου σημειώνεται η μετάβαση σε βιώσιμες αγορές, είναι το κλειδί για την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.

EFSA: Πράσινο φως στη διαδικασία ανακύκλωσης deSter για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Τα υλικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποσοστό έως και 100% για την κατασκευή νέων πλαστικών σκευών.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάλακτος ζητά μεταρρυθμίσεις στο γεωργικό σύστημα

Το συμβούλιο ζήτησε βασικές μεταρρυθμίσεις στις τρέχουσες περιβαλλοντικές και κλιματικές στρατηγικές.

Η αντιμικροβιακή αντοχή κίνδυνος για τις καλλιέργειες – Το νέο σχέδιο του FAO

Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια, την υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

Everest – Polygreen: Πρόγραμμα αξιοποίησης υπολειμμάτων καφέ

Τα υπολείμματα του καφέ που συλλέγονται από τα everest μετατρέπονται σε βελτιωτικό για τις καλλιέργειες

EFSA: Τεχνητά γλυκαντικά και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Στόχος των εργασιών ήταν να διασφαλιστεί ότι προσδιορίζονται οι σχετικές πληροφορίες σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση των τεχνητών γλυκαντικών

H Αλόννησος στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους καλύτερους οικολογικούς προορισμούς του κόσμου

Μία νέα διεθνής διάκριση προστίθεται στο ενεργητικό της Αλοννήσου. Σύμφωνα με το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ABTA Magazine, η...

Starbucks: Στρατηγική συνεργασία με την Arla Foods για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

Οι εκπομπές γαλακτοκομικών προϊόντων να αντιπροσωπεύουν το 22% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης