Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Κύπρος: Πλήρης απαγόρευση της πλαστικής σακούλας

Αύριο Πέμπτη η συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Κυπριακής βουλής

EU Industry Days: Τα βιομηχανικά οικοσυστήματα της ΕΕ στην πορεία προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση για την ανάδειξη των πρωτοπόρων της βιομηχανίας

Συμπλήρωμα διατροφής ιχθυελαίου από παραπροϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας: Νέα επιστημονική ανακάλυψη με… “ουσία”

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λίμερικ με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή, δημιούργησαν συμπληρώματα διατροφής από κεφάλια σολομού με εκχύλιση πολικών λιποειδών

Η κλιματική αλλαγή τα αλλάζει όλα… Μετατοπίζονται γεωγραφικά οι περιοχές καλλιέργειας καφέ, αβοκάντο και κάσιους

Οι περιοχές κατάλληλες και για τις τρεις καλλιέργειες μπορεί να επεκταθούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και γεωγραφικά πλάτη, ειδικά για τα κάσιους και τα αβοκάντο

Νέα Μελέτη: Μέτρηση της δέσμευσης αζώτου από καλλιέργειες φάβας

Τα φασόλια faba μπορούν να ενσωματώσουν περισσότερα από 400 κιλά αζώτου ανά εκτάριο και να αναιρούν την ανάγκη για πρόσθετα συνθετικά λιπάσματα αζώτου

Nestlé: Μετά την παγκόσμια κατακραυγή ενεργοποιεί σχέδιο για την αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας στην παραγωγή κακάο

Πριν από λίγους μήνες μεγάλες εταιρείες παραγωγής σοκολάτας μεταξύ των οποίων και η Nestlé, κατηγορήθηκαν για συνενοχή σε τράφικινγκ και παιδική δουλεία

Γαύρος: Υπό εξαφάνιση από το Αιγαίο – Επικράτηση της σαρδέλας

Από την αύξηση της θερμοκρασίας στη θάλασσα μόνο η σαρδέλα θα επιβιώσει σε αντίθεση με τον γαύρο που δεν θα τα καταφέρει

Οι κανόνες της ΕΕ για την καλή μεταχείριση των ζώων

Τα κράτη μέλη παραβιάζουν τους κανόνες ενώ και οι απαιτήσεις της ΕΕ για τη μεταφορά ζώων είναι απαρχαιωμένοι και παραπλανητικοί

Μελέτη: Τα κίνητρα για την αγορά vegan αυγών και vegan γαρίδων – Γιατί διαφέρουν

Έρευνα της Nestlé, εξέτασε τα κίνητρα των καταναλωτών για την αγορά των vegan εναλλακτικών προϊόντων γαρίδων και αυγών της συγκεκριμένης μάρκας.

Greggs: Απολύθηκε υπάλληλος που ανέβασε στο TikTok τα “βουνά” φρέσκων τροφίμων που πετάγονται καθημερινά

Tο βίντεο στο TikTok έγινε viral και τώρα μετράει περισσότερες από 450.000 προβολές.

EFSA: Aξιολόγηση αλλεργιογένεσης και ασφάλειας των βιοτεχνολογικών τροφίμων

Ζητά περισσότερα τεκμήρια και αποδείξεις από τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που εισάγουν βιοτεχνολογικά τρόφιμα στην αγορά

Οι υδατοκαλλιέργειες εκπέμπουν sos, λόγω και της κλιματικής αλλαγής

Επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής διαχειριστικών μέτρων, προγραμμάτων έγκαιρης προειδοποίησης και παύσης της συνεχούς επιβάρυνσης του υδρόβιου περιβάλλοντος

Το podcast του “Αγώνα των Τροφίμων”

Mάθετε τις σκέψεις των FutureFoodMakers σχετικά με τη μελλοντική θωράκιση του συστήματος τροφίμων και πώς ανέπτυξαν το πολυαναμενόμενο Μενού για Αλλαγή.

ΟΛΥΜΠΟΣ: Η νέα βιώσιμη και καινοτόμα διαδρομή της γαλακτοβιομηχανίας

Η Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ ανοίγει νέα σελίδα βιωσιμότητας με καινοτόμες δράσεις και επενδύσεις που συντελούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών μας πόρων ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας στο φυσικό περιβάλλον

Circularity Gap 2022: Ανάγκη συνεργασίας της βιομηχανίας τροφίμων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Οι στρατηγικές περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ζωοτροφών με γεωργικά απόβλητα ή απόβλητα τροφίμων, τη μείωση της συσκευασίας τροφίμων, την επάρκεια τροφίμων και τη διατήρηση της θερμιδικής προσφοράς ανά άτομο σε 2.700 ημερησίως.

ΕE: Σε δημόσια διαβούλευση η αναθεώρηση του κανονισμού REACH για τα χημικά προϊόντα

Αναθεώρηση του κανονισμού για την καταχώριση, την αξιολόγηση, την αδειοδότηση και τους περιορισμούς των χημικών προϊόντων (REACH).

Σκαθάρια Huhu: Οι πρωτεΐνες τους ξεπερνούν κατά πολύ άλλες πηγές πρωτεΐνης όπως το μοσχάρι και τα ρεβίθια

Η πρωτεΐνη των Huhu κυμαίνεται μεταξύ 26,2% και 30,5%, το οποίο είναι υψηλό σε σύγκριση με άλλες κοινές πηγές πρωτεΐνης όπως το βόειο κρέας (21%), το αρνί (20,3%), το κοτόπουλο (17,4%), σόγια (13%) και ρεβίθια (20,5%).

Υποχρεωτική η ετικέτα για την καλή διαβίωση των ζώων στη Γερμανία – Οι δηλώσεις του Özdemir στη bundestag

Οι καλύτερες συνθήκες κτηνοτροφίας υποστηρίζονται από το 80% των Γερμανών

Οι επιλογές των καταναλωτών διαμορφώνουν τις επόμενες κινήσεις της βιομηχανίας τροφίμων

Τα στοιχεία ερευνών και δημοσκοπήσεων είναι αποκαλυπτικά για το τι θέλουν οι καταναλωτές

Το πρώτο φιλέτο vegan σολομού φέρνει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία θαλασσινών

γιατί... «τα φυτά κάνουν τα καλύτερα ψάρια»!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο