Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλάζει σελίδα η Καλλιμάνης

ΑρχικήΝέαΑλλάζει σελίδα η Καλλιμάνης
spot_img

cibum team

Στα χέρια της τουρκικής Dardanel περνά η εταιρία Καλλιμάνης, μετά από επαφές που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 έτη.

Η εξαγορά θα λάβει χώρα μέσω της Dardanel Greece SA, ενώ θα γίνει γενναίο κούρεμα των χρεών, που θα αγγίξει – σύμφωνα με τις πληροφορίες – το 90%.

Η Dardanel σχεδιάζει να αγοράσει τα 62,3 εκατ. ευρώ χρέους, που έχει η ελληνική εταιρεία στις τράπεζες, καταβάλλοντας 6 εκατ. ευρώ την αμέσως επομένη ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας.

Στη συνέχεια, θα υποβάλει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Τα προβλήματα για τον market leader της ελληνικής αγοράς των κατεψυγμένων αλιευμάτων ξεκίνησαν το 2016, όταν τα δάνεια ύψους 40 εκατ. χτύπησαν «κόκκινο» και οι τράπεζες διέκοψαν την χρηματοδότηση τους.

Πριν από την κατάρρευσή της, κατείχε ηγετικό μερίδιο 25% στην ελληνική αγορά, κύκλο εργασιών άνω των 42 εκατ. ευρώ με εξαγωγές στην Κύπρο και σε βαλκανικές χώρες, ενώ απασχολούσε πάνω 150 άτομα εργατικό δυναμικό.

Η Dardanel ιδρύθηκε το 1984 κι έχει την έδρα της στο Τσανάκαλε.

Είναι η πρώτη τουρκική εταιρεία που διέθεσε στην τουρκική αγορά τόνο σε κονσέρβα, ενώ το 1994 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης.

Η ιστορία της εταιρείας από το Αίγιο που ξεκίνησε από 2 αδέρφια

Η «Καλλιμάνης» ιδρύθηκε το 1956 στο Αίγιο από τους αδερφούς Γεώργιο και Θεόδωρο Καλλιμάνη

Τα δύο αδέρφια, από τη Βάλτα Καλαβρύτων, ίδρυσαν μια ποτοποιία κι άρχισαν να φτιάχνουν δικό τους λικέρ, τα αναψυκτικά «Ηλιος» και δικά τους ούζα με την επωνυμία «Ρεκόρ» και «Εξτρα».

Το πρώτο βήμα στα κατεψυγμένα τρόφιμα έγινε το 1965, όταν τα δύο αδέρφια άνοιξαν στο Αίγιο το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων.

Το 1969 άνοιξαν κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων στο Αίγιο και τα επόμενα επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αλλά και τη Στερεά Ελλάδα, δημιουργώντας πέντε ομόρρυθμες εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας.

Η Καλλιμάνης ουσιαστικά δημιουργήθηκε το 1989, όταν τα δύο αδέρφια δημιούργησαν εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων σε ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής στην Ελίκη Αιγίου. Το αρχικό της όνομα ήταν «Ο Σελινούντας» και επεξεργαζόταν και τυποποιούσαν κατεψυγμένα αλιεύματα.

Το 1992 η εταιρεία άλλαξε την ονομασία της σε «Καλλιμάνης», η οποία μέσα σε λίγα χρόνια κατέκτησε την ελληνική αγορά, ιδρύοντας 7 χρόνια μετά (το 1999) τα πρώτα υποκαταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το 2007 ξεκίνησε τις εξαγωγές, ενώ το 2009 έκανε άνοιγμα στην αγορά της μαζικής εστίασης με επώνυμα προϊόντα.

Υπό το βάρος των χρεών στις τράπεζες, το 2017 ήρθε σε συμφωνία με την ΕΛΓΕΚΑ για την κάλυψη υπηρεσιών πωλήσεων και logistics στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Η μεταξύ τους σύμβαση προέβλεπε πως η αγορά των αλιευμάτων που απαιτούνται να γίνεται από την ΕΛΓΕΚΑ η οποία και προωθεί τα μεταποιημένα από την «Καλλιμάνης» προϊόντα στην αγορά.

Η εταιρεία σε αυτή την δύσκολη στροφή της ιστορίας της έμεινε ζωντανή χάρη στο πείσμα και την δουλειά της οικογένειας Καλλιμάνη και την προσπάθεια των εργαζομένων της.  

Τώρα κοιτά πια με αισιοδοξία το μέλλον και άρχισε να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα.

Δείτε επίσης: 

Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.

Το…. «φερμουάρ» στο στόμα έγινε πραγματικότητα! Εφευρέθηκε συσκευή που “κλειδώνει”το στόμα. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι; 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών 

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

Πρόγραμμα πιστοποίησης προϊόντων του Β. Αιγαίου ως ΠΟΠ- ΠΓΕ- ΕΠΙΠ 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους

Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα!

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα