Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΑΟΠ: Βράβευση Ν. Καλογιάννη για την προσφορά του στην ελληνική ποτοποιία & αποσταγματοποιία

ΑρχικήΝέαΣΕΑΟΠ: Βράβευση Ν. Καλογιάννη για την προσφορά του στην ελληνική ποτοποιία & αποσταγματοποιία
spot_img

Ο Νίκος Καλογιάννης που διετέλεσε πρόεδρος για 12 χρόνια άλλαξε την εικόνα των αποσταγμάτων στην Ελλάδα.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική ποτοποιία & αποσταγματοποιία βραβεύτηκε πρόσφατα ο Νίκος Καλογιάννης από τον Σύνδεσμο Ελλήνων παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ). Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα 2024» για τα 30 χρόνια προσφοράς του συνδέσμου.

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, Νίκος Καλογιάννης (πρόεδρος: 2010-2022 & αντιπρόεδρος: 2007-2010) άλλαξε την εικόνα των αποσταγμάτων στην Ελλάδα, δημιουργώντας την επώνυμη ζήτησή τους. Επίσης άνοιξε τον δρόμο για να περάσει τα σύνορα της χώρας το ελληνικό ούζο με αποτέλεσμα σήμερα να εξάγεται το 68% της παραγωγής.

Ο νυν πρόεδρος του Συνδέσμου, Χάρης Μαυράκης, ο επίτιμος πρόεδρος Χρίστος Λουτζάκης αλλά και τα μέλη Νίκος Κατσάρος και Δημήτρης Σπέντζας αναφέρθηκαν, στη μακρόχρονη και επιτυχή συνεισφορά του Νίκου Καλογιάννη στην εξέλιξη των αποσταγμάτων, ενώ τον χαρακτήρισαν Ambassador της Ελλάδος και «Πατέρα της Ελληνικής Ποτοποιίας». Επίσης οι κ.κ. Αποστολάκης και Τσιλιλής αναφέρθηκαν, με παρεμβάσεις τους, στη σημαντική συνεισφορά του κ. Καλογιάννη στην ανάδειξη των ελληνικών αποσταγμάτων.

Ο Νίκος Καλογιάννης με μια μακρά πορεία στα αποστάγματα, συνέβαλε στο να αναδείξει την κατηγορία των αποσταγμάτων και να προβάλει την Ελλάδα μέσα από τα αποστάγματα ανά τον κόσμο ενώ ουσιαστική ήταν και είναι η συμβολή του στην ανάδειξη του Πλωμαρίου της Λέσβου.

Ο ΣΕΑΟΠ, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Καλογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του και την αρωγή του όχι μόνο στα χρόνια που υπηρέτησε τον κλάδο ως πρόεδρος του Συνδέσμου, αλλά για τον συνεχή αγώνα και την αφοσίωση του στην προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας των ελληνικών αποσταγμάτων.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα