Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σημαντική μείωση στα κρούσματα σαλμονέλας και καμπυλοβακτήριου στην Αυστρία

ΑρχικήΝέαΣημαντική μείωση στα κρούσματα σαλμονέλας και καμπυλοβακτήριου στην Αυστρία
spot_img

cibum team

 

Σημαντική μείωση στα περιστατικά μόλυνσης από σαλμονέλα και καμπυλοβακτήριο είδε η Αυστρία το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

 Το περασμένο έτος, τη χρονιά της πανδημίας, οι πολίτες που απευθύνθηκαν στο Κέντρο Αναφοράς για τη Σαλμονέλα μειώθηκαν κατά 51,6% σε σχέση με το 2019.

Συνολικά, πρόκειται για 905 ανθρώπους, όταν το 2019 είχαν μολυνθεί 1.872.

Πρέπει να επισημανθεί, βέβαια, ότι οι μεγάλοι αριθμοί του 2019 οφείλονται εν πολλοίς σε μία έξαρση σε πολλές περιφέρειες της χώρας λόγω μολυσμένων αυγών από την Πολωνία. Εκτιμάται ότι έπαθαν λοίμωξη πάνω από 300 άτομα.

Όσον αφορά το καμπυλοβακτήριο, το 2020 αναφέρθηκαν 5.162 περιπτώσεις μόλυνσης.

Ο αριθμός είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με το 2019, συγκεκριμένα κατά 22%. Μάλιστα, εκτός των μηνών του καλοκαιριού (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) και του Ιανουαρίου, τα ποσοστά στους υπόλοιπους μήνες ήταν πολύ μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η ηλικία, που επηρεάστηκε περισσότερο ήταν τα παιδιά, ηλικίας έως 4 ετών, και μετά η ηλικιακή ομάδα 15 έως 24 ετών.

Τι είναι το καμπυλοβακτήριο

Πρόκειται για ομάδα βακτηρίων σπειροειδούς σχήματος που ανήκουν στο γένος Campylobacter (καμπυλοβακτηρίδιο) και προκαλούν γαστρεντερίτιδα σε ανθρώπους και ζώα.

Το καμπυλοβακτήριο το βρίσκουμε συνήθως στα άσπρα κρέατα (πουλερικά και χοιρινό) και μεταδίδεται εύκολα κατά το πλύσιμο του κρέατος κάτω από τη βρύση. Το μικρόβιο πήρε το όνομά του από την καμπυλωτή μορφή του. Κρύβεται στα φτερά των πτηνών και στο τρίχωμα των ζώων αλλά συνήθως δεν επηρεάζει τη δική τους υγεία.

Είναι το τρίτο πιο γνωστό μικρόβιο, μετά τη σαλμονέλα και το κολοβακτηρίδιο (e.coli), που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

 

Δείτε σήμερα: 

Μουχλιασμένο ψωμί: Μπορούμε να το φάμε, αφαιρώντας το χαλασμένο μέρος; 

Κακοποίηση στις κουζίνες: οι Chef της Βρετανίας ζητούν να αφαιρεθούν αστέρια Michelin από γνωστά εστιατόρια 

Βελόνες σε φράουλες: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της εργάτριας που κατηγορήθηκε για τη δολιοφθορά 

Ασφάλεια τροφίμων και το καλοκαίρι. Χρήσιμες οδηγίες  για να αποτρέψετε τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων. 

Μικροπλαστικά σε τρόφιμα και νερό: Είναι επιβλαβή για την υγεία; 

Απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων: Τι απαντά ο Α. Γεωργιάδης 

Πρωτοπορία: Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα!

Burger King: Αντί για το μενού, έγραψαν «συγνώμη για την ταλαιπωρία» και παραιτήθηκαν!

Κρούσματα σαλμονέλας από ταχίνι σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες 

Απίστευτο: Παγωτό με γεύση μακαρόνια με τυρί από την KRAFT 

FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή. Η “σωτηρία” για άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. 

Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω των social media 

Είμαι ψυχολογικά έτοιμος να ξεκινήσω δίαιτα; Κάντε το τεστ να δείτε! 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα