Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σούπερ μάρκετ: Το 12% των Ελλήνων κάνει πλέον online τις αγορές του

ΑρχικήΝέαΣούπερ μάρκετ: Το 12% των Ελλήνων κάνει πλέον online τις αγορές του
spot_img

cibum team

 

Από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ, στα… κλικ στην οθόνη των υπολογιστών τους έχουν περάσει 1 στους 10 Έλληνες.

- Advertisement -

Σύμφωνα με έρευνα του του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), τα στοιχεία δείχνουν ότι το κοινό που αγοράζει τρόφιμα και γενικά είδη σουπερμάρκετ συστηματικά online έχει φτάσει πλέον στο 12% το 2021, έναντι ενός πολύ μικρού ποσοστού 1-2% το 2019.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των αγοραστών από ηλεκτρονικά supermarket πραγματοποίησε την πρώτη του αγορά την περίοδο της πανδημίας. Συγκεκριμένα το 45% το 2020 και το 21% το 2021. Μόνο 1 στους 3 αγοραστές, 33%, είχε αγοράσει νωρίτερα προϊόντα σουπερμάρκετ μέσω διαδικτύου.

Οι πωλήσεις του online καναλιού των σούπερ μάρκετ έχουν ξεπεράσει το 2020 τα 163 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας εκρηκτική αύξηση 262% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά το πόσο δαπανούν οι καταναλωτές online, η έρευνα έδειξε πως κατά μέσο όρο ξοδεύουν 146 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1752 ευρώ τον χρόνο.

Γιατί στράφηκαν στις διαδικτυακές αγορές οι Έλληνες

Τα βασικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών αγορών όπως αναγνωρίζεται από τους αγοραστές ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ είναι:

– Η ευκολία μεταφοράς με 59%

– Η ασφάλεια από τον κορωνοϊό με 51%

– Η αποφυγή του κόστους μεταφορών με 30%

– Η ευκολία των αγορών σε ποσοστό 28%

– Η ταχύτητα αγορών με 28%

– Η αναζήτηση προσφορών με 25%.

Τα στοιχεία αυτά ουσιαστικά δείχνουν ότι ναι μεν ο κύριος λόγος έναρξης αγορών μέσω διαδικτύου είναι η ασφάλεια από την πανδημία, αλλά αφετέρου η άνεση και η ταχύτητα που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ αποτελούν τους κύριους λόγους διατήρησής αυτής της αγοραστικής συνήθειας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα