Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Καινοτομία: Vegan βούτυρο από… μύκητες

Η Σουηδική Mycorena άνοιξε το δρόμο για εφαρμογές γαλακτοκομικών εναλλακτικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

CPigFeed: Τροφή για χοίρους από παραπροϊόντα αρτοποιίας!

Το «γεύμα αρτοποιίας» που δημιούργησαν περιέχει τυροπιτάκια, κακοφουρνισμένα μπισκότα, σφολιάτες και αρτοσκευάσματα που πλησιάζουν ή έχουν προσεγγίσει την ημερομηνία λήξης.

Νέα εμπορική συνεργασία της GEA Solutions

Την GEA Solutions επέλεξε η Megas Yeeros για τις διαδικασίες του ποιοτικού της ελέγχου.

Η Ιταλία προωθεί στην Ισπανία το αντίπαλον δέος του Nutri-Score

Η Ιταλία έχει αρχίσει να προωθεί και στην Ισπανία την επισήμανση τροφίμων Nutrinform, μια εναλλακτική λύση για το Nutri-Score.

Υψηλό το τίμημα για την γαλακτοκομία της ΕΕ μετά τη συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ – Νέας Ζηλανδίας

Ο Ευρωπαϊκός Συνεταιρισμός Γαλακτοκομικών Επιχειρήσεων εκφράζει τις ανησυχίες του για την πορεία της νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Νέας Ζηλανδίας, χαρακτηρίζοντας το τίμημα "υψηλό" για την ευρωπαϊκή γαλακτοκομία.

Γάλα κατσαρίδας – Εσείς φρικάρετε μόνο στη θέα, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι είναι θρεπτικό!

Θα μπορούσε το γάλα κατσαρίδας να γίνει η νέα υπερτροφή;

Κατεψυγμένα τρόφιμα: Ιστορική αναδρομή στη “γέννηση” της γρήγορης κατάψυξης

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προήλθε η ιδέα των κατεψυγμένων τροφίμων;

Νέος Κανονισμός για τη χρήση γλυκολιπιδίων ως συντηρητικού σε ποτά

Τα γλυκολιπίδια, όταν χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό, παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των ποτών προστατεύοντάς τα από τις αλλοιώσεις που προκαλούνται από μικροοργανισμούς και αναστέλλοντας την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

ΕΕ: Ο τομέας των αναψυκτικών έχει επιτύχει μείωση 26% των μέσων προστιθέμενων σακχάρων από το 2000

Ο ευρωπαϊκός τομέας αναψυκτικών έχει επιτύχει μείωση κατά 17,7% των μέσων προστιθέμενων σακχάρων τα τελευταία επτά χρόνια με βάση τις ενισχυμένες δεσμεύσεις για την υγεία και τη διατροφή που έχει αναλάβει η Ένωση Ευρωπαϊκών Ενώσεων Αναψυκτικών (UNESDA).

Φαμπουμίνη: Η νέα vegan εναλλακτική στην πρωτεΐνη του αυγού

Η start-up εταιρεία παραγωγής τροφίμων Fubamin, ανακαλύπτει μια ομώνυμη, vegan και χωρίς αλλεργιογόνα εναλλακτική για την πρωτεΐνη του αυγού.

LOME: Το πρώτο βόειο κρέας στον κόσμο, με μειωμένες εκπομπές μεθανίου

Το πρώτο βόειο κρέας με μειωμένο μεθάνιο στον κόσμο παρουσιάζεται με την επωνυμία LOME «Low on Methane» και πωλείται από σήμερα στη Σουηδία

Μελέτη: Ενίσχυση της ασφάλειας και επέκταση χρόνου ζωής του RTE ρυζιού

Το έτοιμο προς κατανάλωση ρύζι είναι ένα πολύ δημοφιλές γεύμα που καταναλώνεται ετησίως σε μεγάλες ποσότητες σε όλο τον κόσμο, παράλληλα όμως είναι ένα γεύμα με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

Ποιος εμπιστεύεται τα γονιδιακά επεξεργασμένα τρόφιμα; Νέα μελέτη για την αποδοχή από τους καταναλωτές

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την προθυμία των καταναλωτών να αποδεχθούν ή να απορρίψουν τα γενετικά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Θα μπορούσατε να φάτε μπέργκερ από φύκια;

Τα φύκια φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος, τόσο στο κομμάτι της εναλλακτικής διατροφής, της βιωσιμότητας, αλλά και του περιβάλλοντος.

Παρθένο ελαιόλαδο: Τεχνολογία DNAblockhain από Έλληνες για προστασία από απάτη και νοθεία

Το DNA-blockchain καθιστά αδύνατη την ανάμειξη ελαιολάδου με άλλες ποικιλίες ή άλλους τύπους φυτικών ελαίων χωρίς να αποκαλυφθεί

Η διαδικασία παραγωγής μηλίτη έγινε μάθημα στο Πανεπιστήμιο του Bristol

Βρετανικό πανεπιστήμιο εισάγει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μαθαίνει τα μυστικά για την παραγωγή μηλίτη στους φοιτητές.

Παιδική τσίχλα που κόβει την όρεξη για γλυκά και ζάχαρη

Ισραηλινή startup εταιρεία κυκλοφορεί μια καινοτόμα τσίχλα ειδικά σχεδιασμένη να περιορίσει την όρεξη των παιδιών για γλυκά και ζάχαρη, προκειμένου να περιοριστεί η παιδική παχυσαρκία

Η Carlsberg σε χάρτινο μπουκάλι !

Η συνεργασία του γίγαντα της μπύρας με την Paper Bottle Company και την Avantium οδηγεί σε πανευρωπαϊκή δοκιμή του νέου "Fiber Bottle"

Καινοτόμα μηχανή που στύβει χυμό πορτοκάλι και με τις φλούδες φτιάχνει… ποτηράκια!

"Δεν πετάμε τίποτα!" Με αυτή την αρχή, μια πρωτοπόρος ιδέα αξιοποιεί το χυμό, αλλά και τις φλούδες από τα πορτοκάλια, με τις οποίες φτιάχνει τα ποτηράκια για να απολαύσουμε τον χυμό.

Romer Labs – AgraStrip® Pro WATEX®: Το απόλυτο σύστημα ελέγχου μυκοτοξινών

Απλός επιτόπιος ποσοτικός προσδιορισμός των μυκοτοξινών, σε 4 λεπτά

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης