Τι είναι αυτό που σαμποτάρει το ανοσοποιητικό μας
Καθώς το μπούκωμα και ο πονόλαιμος είναι κοινά συμπτώματα της εποχής των ιώσεων που διανύουμε, η Dr Emma Patel ρίχνει φως στον «ένοχο» που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την ανοσία μας.
Γιατί η ζάχαρη σαμποτάρει το ανοσοποιητικό μας
Η Δρ Patel εξηγεί ότι η ζάχαρη, μια κοινή τροφή τους πιο κρύους μήνες, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ζάχαρη επίσης ενισχύει τη φλεγμονή, έναν βασικό παράγοντα για την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βούτυρο: Πόση ώρα μπορεί να παραμείνει εκτός ψυγείου;
«Μόλις 75 γραμμάρια ραφιναρισμένης ζάχαρης – περίπου η ποσότητα που βάζουμε σε δύο ροφήματα με ζάχαρη – μπορεί να βλάψει την αποτελεσματικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων για αρκετές ώρες. Αυτά τα κύτταρα είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και η υποτονική τους απόδοση επιτρέπει στους ιούς να αποκτήσουν έδαφος. Και η ζάχαρη δε βρίσκεται μόνο μέσα στα γλυκά και τα κέικ. Τα κρυμμένα σάκχαρα σε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως σάλτσες, σνακ, ακόμη και το ψωμί, είναι εξίσου επιβλαβή».
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτά είναι τα μολυσμένα μασητικά κόκκαλα για σκύλους που προκαλούν κρίσεις πανικού, επιθετικότητα και παραισθήσεις (φωτό)
Φυσικό ενισχυτικό ανοσίας
Αντί για γλυκές λιχουδιές, η Dr Patel συνιστά να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό, όπως τα μούρα. Αυτό το φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να προάγουν την υγεία του εντέρου – ένα κρίσιμο συστατικό της συνολικής ανοσίας – και μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση επιβλαβών βακτηρίων και ιών.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακαλούνται 12000 συσκευασίες έτοιμης κοτόσουπας από τα ράφια μεγάλου σούπερ μάρκετ λόγω αλλοίωσης
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τα φάρμακα που δεν πρέπει να συνδυάζονται με γάλα
Πρακτικές συμβουλές για έναν χειμώνα χωρίς ζάχαρη
Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες : Αναζητήστε κρυμμένα σάκχαρα που αναφέρονται ως σακχαρόζη, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη ή δεξτρόζη σε συσκευασμένα τρόφιμα.
Επιλέξτε Ολόκληρα Τρόφιμα : Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παρέχουν φυσική γλυκύτητα και θρεπτικά συστατικά χωρίς τις ανοσοκατασταλτικές επιδράσεις της επεξεργασμένης ζάχαρης.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταψιά: Ο απλός τρόπος να γίνουν και πάλι σαν καινούργια
Μετάβαση σε φυσικά γλυκαντικά : Οι εναλλακτικές λύσεις όπως το ωμό μέλι ή η στέβια είναι καλύτερες επιλογές, προσφέροντας γλυκύτητα με χαμηλότερο γλυκαιμικό αντίκτυπο.
Ενσωματώστε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό : Πέρα από τα μούρα, προσθέστε στη διατροφή σας σκόρδο, τζίντζερ και φυλλώδη χόρτα για επιπλέον υποστήριξη του ανοσοποιητικού.