Παρασκευή, Ιανουάριος 10, 2025
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κοινό τρόφιμο που πρέπει να αποφεύγουμε το χειμώνα σύμφωνα με διατροφολόγο

ΑρχικήΝέαΥγείαΤο κοινό τρόφιμο που πρέπει να αποφεύγουμε το χειμώνα σύμφωνα με διατροφολόγο
spot_img

Τι είναι αυτό που σαμποτάρει το ανοσοποιητικό μας

Καθώς το μπούκωμα και ο πονόλαιμος είναι κοινά συμπτώματα της εποχής των ιώσεων που διανύουμε, η Dr Emma Patel ρίχνει φως στον «ένοχο» που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την ανοσία μας.

Γιατί η ζάχαρη σαμποτάρει το ανοσοποιητικό μας

Η Δρ Patel εξηγεί ότι η ζάχαρη, μια κοινή τροφή τους πιο κρύους μήνες, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ζάχαρη επίσης ενισχύει τη φλεγμονή, έναν βασικό παράγοντα για την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

«Μόλις 75 γραμμάρια ραφιναρισμένης ζάχαρης – περίπου η ποσότητα που βάζουμε σε δύο ροφήματα με ζάχαρη – μπορεί να βλάψει την αποτελεσματικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων για αρκετές ώρες. Αυτά τα κύτταρα είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και η υποτονική τους απόδοση επιτρέπει στους ιούς να αποκτήσουν έδαφος. Και η ζάχαρη δε βρίσκεται μόνο μέσα στα γλυκά και τα κέικ. Τα κρυμμένα σάκχαρα σε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως σάλτσες, σνακ, ακόμη και το ψωμί, είναι εξίσου επιβλαβή».

Φυσικό ενισχυτικό ανοσίας

Αντί για γλυκές λιχουδιές, η Dr Patel συνιστά να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό, όπως τα μούρα. Αυτό το φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να προάγουν την υγεία του εντέρου – ένα κρίσιμο συστατικό της συνολικής ανοσίας – και μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση επιβλαβών βακτηρίων και ιών.

Πρακτικές συμβουλές για έναν χειμώνα χωρίς ζάχαρη

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες : Αναζητήστε κρυμμένα σάκχαρα που αναφέρονται ως σακχαρόζη, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη ή δεξτρόζη σε συσκευασμένα τρόφιμα.

Επιλέξτε Ολόκληρα Τρόφιμα : Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παρέχουν φυσική γλυκύτητα και θρεπτικά συστατικά χωρίς τις ανοσοκατασταλτικές επιδράσεις της επεξεργασμένης ζάχαρης.

Μετάβαση σε φυσικά γλυκαντικά : Οι εναλλακτικές λύσεις όπως το ωμό μέλι ή η στέβια είναι καλύτερες επιλογές, προσφέροντας γλυκύτητα με χαμηλότερο γλυκαιμικό αντίκτυπο.

Ενσωματώστε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό : Πέρα από τα μούρα, προσθέστε στη διατροφή σας σκόρδο, τζίντζερ και φυλλώδη χόρτα για επιπλέον υποστήριξη του ανοσοποιητικού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.

Έλληνες καταναλωτές ΠΡΟΣΟΧΗ στις ντομάτες – Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ για την παρουσία φυτοφαρμάκων

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο