Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
24 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροφιμογενή νοσήματα: Μολύνεται 1 στους 6 και κάθε χρόνο πεθαίνουν 3.000 άνθρωποι

ΑρχικήΝέαΤροφιμογενή νοσήματα: Μολύνεται 1 στους 6 και κάθε χρόνο πεθαίνουν 3.000 άνθρωποι
spot_img

cibum team

Τροφιμογενές νόσημα αποκαλείται κάθε νόσημα που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμου ή νερού.

Έχουν περιγραφεί περισσότερα από 250 διαφορετικά τροφιμογενή νοσήματα. Τα συχνότερα αναγνωριζόμενα είναι αυτά που προκαλούνται από τα βακτήρια Campylobacter spp., Salmonella spp., Shigella spp. και εντεροαιμορραγικό κολοβακτηρίδιο (EHEC), καθώς και από μια ομάδα ιών, που είναι γνωστοί με την ονομασία νοροϊοί.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, στις ΗΠΑ πεθαίνουν κάθε χρόνο περίπου 3.000 άνθρωποι από αυτά τα νοσήματα.

Παράλληλα, μολύνονται 1 στους 6 Αμερικανούς (!), ενώ 128.000 άνθρωποι καταλήγουν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία με ήπια ή βαρύτερα συμπτώματα.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία STOP Foodborne Illness έχει ξεκινήσει καμπάνια, ζητώντας από το ευρύ κοινό να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις τροφιμογενείς ασθένειες,

«Ό, τι κάνουμε, κάνουμε για να σταματήσουμε να χάνουν τη ζωή τους 3000 άνθρωποι από κάτι τόσο θεμελιώδες όσο το φαγητό. Το STOP, μαζί με τη βιομηχανία, τους ρυθμιστικούς οργανισμούς και τους καταναλωτές επικεντρώνεται στην αλλαγή συμπεριφοράς και διαδικασιών για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων για το καλύτερο καλό», εξηγεί το STOP.

Αυτόν τον μήνα σε αναγνώριση των ετήσιων προσπαθειών του μήνα για την εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, η ομάδα διοργάνωσε έναν έρανο που ονομάζεται STOP3000.

Στόχος είναι να διατεθεί το ποσό σε δράσεις για αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς και των διαδικασιών σχετικά με τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων.

Με πληροφορίες από FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα