Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλεργιογόνα Τρόφιμα

ΑρχικήΟικιακάΑλλεργιογόνα Τρόφιμα

Ανακαλούνται καραμέλες με τρεις επικίνδυνες χρωστικές – Οι λόγοι που δεν πρέπει κανείς να τις καταναλώσει

Οι Αρχές προτείνουν στους καταναλωτές να μην φάνε τις καραμέλες ακόμα κι αν δεν έχουν ευαισθησία στις βαφές τροφίμων.

Lidl Ie: «Μην το καταναλώσετε!» – Νέα επείγουσα ανάκληση για δημοφιλές τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές

Η Lidl προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση του προϊόντος από τα ράφια και καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει τις επηρεαζόμενες παρτίδες να μην τις καταναλώσουν

Ούτε το ψωμί του τοστ δεν… αφήνουν ήσυχο! Σε εξέλιξη μαζική απόσυρση λόγω προσθήκης χρωστικής

Οι χρωστικές τι δουλειά έχουν σε αυτό το καθημερινό τρόφιμο;

Νέο “φιάσκο” στη LIDL – Αποσύρει έτοιμα γεύματα και καλεί τους καταναλωτές να διαδώσουν την είδηση

Δύο ανακλήσεις σε LIDL στην Ιταλία και τη Γαλλία - Παράβαση του κανονισμού 1169 της ΕΕ

Το τέλος των τροφικών αλλεργιών; Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θεραπεία

Η επιστήμη δίνει μάχη με μια σύγχρονη κρίση που φαίνεται να έχει τις ρίζες της στον ίδιο τον τρόπο ζωής μας.

Έξι “κρυφά” συστατικά εντοπίστηκαν σε γνωστή μπάρα – Ανάκληση με ταξινόμηση υψηλού κινδύνου (Κατηγορία Ι)

Και τα έξι συστατικά έχουν συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα για την υγεία

Παστέλι στο “στόχαστρο” – Καταγγελία καταναλωτή έφερε στο φως πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής

Το πρόβλημα προκλήθηκε από προσωρινή βλάβη στις διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας της εταιρείας

Πατατάκια: Αναβάθμιση του κινδύνου για την ανάκληση της Frito-Lay – Μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο!

Τα τσιπς ανακλήθηκαν γιατί περιείχαν αδήλωτο αλλεργιογόνο

Μαρμελάδες: Τα συστατικά που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία – Η μάρκα που αποσύρεται σήμερα από τα ράφια

Γνωστή για τις χειροποίητες σπεσιαλιτέ της μάρκα ανακαλεί σειρά προϊόντων της

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο! Ο λόγος που ανακαλούνται πατάτες από μεγάλο σούπερ μάρκετ

Ο λόγος που μια εταιρεία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μερίδα καταναλωτών

Φοιτήτρια στη Ρώμη, πεθαίνει μπροστά στα μάτια των φίλων της μετά την κατανάλωση σάντουιτς

Η άτυχη κοπέλα πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε συστατικό που περιείχε το σάντουιτς

Ένα τσίμπημα από τσιμπούρι αρκεί για να αποκτήσετε αλλεργία στο κρέας! – Η περίπτωση 45χρονης

Οι έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι το τσίμπημα από ένα συγκεκριμένο έντομο μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο αλλεργία στο κόκκινο κρέας

Τροφικές αλλεργίες: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον ρόλο κρίσιμων ανοσοποιητικών κυττάρων

Επιστήμονες εντόπισαν βασικά κύτταρα του εντέρου που προλαμβάνουν τις τροφικές αλλεργίες, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες θεραπείες.

Υψηλότερος ο κίνδυνος (Κατηγορία Ι) για τα πατατάκια της PepsiCo, Frito Lay που ανακλήθηκαν

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει αναγκαστεί σε ανάκληση δύο προϊόντων της για τον ίδιο λόγο

Επικίνδυνα σάντουιτς στις Ένοπλες Δυνάμεις – Άμεση ανάκληση για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι

Τα σάντουιτς έχουν σοβαρό λάθος στην ετικέτα που μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο υγείας μερίδα των ανθρώπων που θα τα καταναλώσουν

Dressing σαλάτας: Προσθέτοντας στο πιάτο νοστιμιά αλλά και 1002 κινδύνους…

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος σε αυτές τις σάλτσες όμως είναι τα κρυμμένα αλλεργιογόνα.

Νέοι κανόνες για την επισήμανση αλλεργιογόνων τροφίμων

Ο FDA ενημερώνει τις οδηγίες για την προστασία των καταναλωτών.

Νεκρός 7χρονος από την κατανάλωση του αγαπημένου φαγητού όλων – Το λάθος που κόστισε τη ζωή του

Η σερβιτόρα δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν ζητήσει οι γονείς, επιβεβαιώνοντάς τους ότι το γεύμα ήταν ασφαλές

Ανακαλούνται πατατάκια Ruffles – Γιατί είναι επικίνδυνα

Μπορούν να προκαλέσουν αναφυλαξία, μια σοβαρή αντίδραση που περιλαμβάνει δυσκολία στην αναπνοή ή επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή πίεση.

Ανάκληση ψωμιού από μεγάλη αλυσίδα φούρνων – Οι τρεις λόγοι που το έκαναν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Πόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι ένα καρβέλι ψωμί; Πολύ, κυρίως για τη μερίδα των καταναλωτών που έχουν κάποια αλλεργία και πάνω στα συστατικά του ψωμιού δεν αναγράφονται όλα τα συστατικά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...
spot_img

Ροή Ενημέρωσης