Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Γιατί οι γιατροί προτείνουν μαύρο κύμινο αντί για Algofren

Το έλαιο σπόρων μαύρου κύμινου προτείνεται ως η «πιο αντιφλεγμονώδης τροφή στον κόσμο», ξεπερνώντας ακόμη και γνωστά φυσικά συστατικά όπως ο κουρκουμάς και το τζίντζερ.

Πλήρες γάλα: Ποιοι και γιατί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο από το γάλα χαμηλών λιπαρών;

Αναδυόμενες έρευνες δείχνουν ότι το πλήρες γάλα μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία από ό,τι πιστεύαμε παλαιότερα.

Τι είναι η “Κετο-γρίπη” και πως να την αντιμετωπίσετε

Καθώς οι κετογονικές δίαιτες αυξάνονται σε δημοτικότητα, μια νέα ανασκόπηση ρίχνει φως στις βραχυπρόθεσμες παρενέργειές της

Γιατί δε πρέπει ΠΟΤΕ να πετάτε το κοτσάνι της μελιτζάνας

Τα απρόσμενα οφέλη του κοτσανιού της μελιτζάνας, που συχνά καταλήγει στα σκουπίδια.

H προσθήκη αλατιού στο φαγητό συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης

Μια απρόσμενη πτυχή της καθημερινής διατροφής.

Το φρούτο που μειώνει την αρτηριακή πίεση σύμφωνα με νέα μελέτη

Επιστήμονες διευκρινίζουν ποιο φρούτο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και γιατί

Νερό με λεμόνι για απώλεια βάρους: Μύθοι και αλήθειες

Πόσο αλήθεια κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή τάση του νερού με λεμόνι και ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του.

Ποιο είναι το πιο “καθαρό” λαχανικό από φυτοφάρμακα – Εργαστηριακές αναλύσεις  

Τι έδειξαν οι δοκιμές του Ινστιτούτου Τροφίμων και Κτηνιατρικής LAVES Oldenburg και σε Ελληνικά δείγματα

Το νούμερο ένα λάθος στην προσπάθεια απώλειας βάρους – Κι όμως δεν είναι τρόφιμο

Καθηγητής αποκαλύπτει τι σαμποτάρει τη δίαιτά σας και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Αυτά είναι τα πρόσθετα τροφίμων που αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Μεγάλη μελέτη εντοπίζει επικίνδυνους συνδυασμούς προσθέτων σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Το πιο θρεπτικό τρόφιμο στον κόσμο κοστίζει μόλις 0,32€ η μερίδα – Εύρημα επιστημονικής μελέτης

Ποιο τρόφιμο κατακτά την κορυφή της διατροφικής αξιολόγησης με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Αντιπαράθεση επιστημόνων για τα γλυκαντικά και τον ρόλο τους στη διατροφή

Μια πρόσφατη μελέτη επαναφέρει τη συζήτηση γύρω από τη σουκραλόζη.

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Γιατρός προειδοποιεί για τα τρόφιμα που είναι χειρότερα για την υγεία και από το κάπνισμα

Αυτά είναι τα τρόφιμα που ευθύνονται για πρόωρους θανάτους και χρόνιες ασθένειες.

Η φυτική διατροφή συνδέεται με μείωση του κινδύνου φλεβικής θρόμβωσης

Νέα μελέτη υποδεικνύει ότι η υγιεινή φυτική διατροφή προστατεύει από θρόμβους αίματος, ακόμη και σε άτομα με γενετική προδιάθεση.

Πως η παχυσαρκία αφήνει αποτύπωμα στον εγκέφαλο

Μελέτη δείχνει ότι η πορεία του βάρους με την πάροδο του χρόνου επηρεάζει τη μορφολογία του εγκεφάλου και τη γνωστική υγεία.

Ο FDA επαναπροσδιορίζει την έννοια «υγιεινό» στις ετικέτες τροφίμων

Νέος κανονισμός θέτει αυστηρότερα πρότυπα για τη χρήση της λέξης «υγιεινό» και φέρνει εκπλήξεις στα ράφια των αγορών.

Ποια φυτικά προϊόντα δεν είναι υγιεινά

Μελέτη αποκαλύπτει τον αντίκτυπο της επεξεργασίας στη βιοχημική σύνθεση προϊόντων φυτικής προέλευσης

Ποια τρόφιμα και ποτά καταναλώνουν λιγότερο όσοι παίρνουν Ozempic;

Η ταχύτατη διάδοση φαρμάκων απώλειας βάρους δεν αλλάζει μόνο τον δείκτη της ζυγαριάς, αλλά και τις καθημερινές διατροφικές επιλογές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης