Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το λαχανικό που έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤο λαχανικό που έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα
spot_img

Μια πηγή ασβεστίου που δε θα σκεφτούν οι περισσότεροι.

Αν και τα βρώσιμα φύκια ήταν κάποτε ένα αντισυμβατικό τρόφιμο στην Ευρώπη, έχουν γίνει ένα πολύ πιο συνηθισμένο βασικό προϊόν της κουζίνας των νοικοκυριών. Και αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ καλό αν προσπαθείτε να αναζωογονήσετε την ποικιλία της διατροφής σας καθώς και να αυξήσετε την κατανάλωση ασβεστίου.

Σύμφωνα με μια έρευνα σε νέους Αυστραλούς που δημοσιεύθηκε το 2022, το 49,4% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έτρωγε φύκια σε εστιατόριο μία φορά το μήνα. Λίγο κάτω από το 40% δήλωσε ότι κατανάλωσε φύκια σε σούσι μπαρ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Καινοτομίας Υδατοκαλλιέργειας του Μέιν (MAIC) αποκάλυψε ότι το 36% των ερωτηθέντων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αγοράσει ή καταναλώσει μια μορφή φυκιών.

Το ασβέστιο στα αποξηραμένα φύκια είναι αρκετό για να ανταγωνιστεί το ασβέστιο σε ένα ποτήρι γάλα. Δεδομένα από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνουν ότι μια μερίδα δύο κουταλιών της σούπας αποξηραμένων φυκιών hijiki περιέχει 89 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, ενώ σύμφωνα με τις Αμερικάνικες Διατροφικές Οδηγίες, ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών περιέχει 305 χιλιοστόγραμμα.

Άρα θα χρειαστείτε μόνο περίπου 3,5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύκια για να πάρετε τόσο ασβέστιο όσο θα παίρνατε από ένα ποτήρι γάλα!

Μια ανάλυση για το ασβέστιο με βάση τη θάλασσα στο Scientific Reports υποδηλώνει ότι το ασβέστιο που προέρχεται από φύκια πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω ως μια φθηνή, σταθερά διαθέσιμη πηγή ασβεστίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ανησυχείτε καθόλου για τη μελλοντική κατάσταση των οστών σας.

Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Solids επιβεβαίωσε τη παραπάνω ανάλυση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φύκια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποτροπή της οστεοπόρωσης λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ασβεστίου που περιέχουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο