Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλάτι στο νερό: Η νέα τάση – Τι λέει η επιστήμη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑλάτι στο νερό: Η νέα τάση - Τι λέει η επιστήμη
spot_img

Η νέα τάση στα social, υποστηρίζει ότι η προσθήκη αλατιού στο νερό που πίνουμε βοηθάει στην ενυδάτωση, όμως ισχύει;

   Άλλη μια αναδυόμενη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την κατανάλωση βόρακα μέσα σε νερό, είναι η προσθήκη αλατιού στο νερό από influencers που ισχυρίζονται ότι τους βοηθά να ξεδιψάσουν και να παραμείνουν ενυδατωμένοι για περισσότερο. Όπως με κάθε νέα τάση ωστόσο, αξίζει να ακούσουμε και μια επιστημονική άποψη πριν την ενστερνιστούμε. Η Emily Lachtrupp M.S., RD, διαιτολόγος με εμπειρία στη διατροφική συμβουλευτική, την ανάλυση συνταγών και τα σχέδια γευμάτων, αναφέρει στο EatingWell τα θετικα και τα αρνητικά.

     Αρχικά, τονίζει πως όταν μιλάμε για ανάμειξη αλατιού σε νερό, αναφερόμαστε σε μια μικρή ποσότητα (πρέζα). Εάν είστε ιδιαίτερα δραστήριοι και ιδρώνετε πολύ ενώ γυμνάζεστε, το αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε γρήγορα αναζωογονημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε την ποσότητα του νερού στο σώμα σας ισορροπημένη, ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, ενώ το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης, πιθανότατα καταναλώνετε ήδη αρκετό νάτριο στη διατροφή σας. Έτσι, η προσθήκη περισσότερου νατρίου στο νερό σας μπορεί να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες εάν ήδη υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, όπως φούσκωμα, πονοκεφάλους και ακόμη και επιδείνωση της δίψας σας. Αντίθετα, δοκιμάστε να εστιάσετε στην κατανάλωση άλλων ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο στο διατροφικό σας μοτίβο.

   Συνεπώς, η διαιτολόγος προτείνει ότι αν δεν γυμνάζεστε, ιδρώνετε πολύ και χρειάζεστε μια γρήγορη πηγή ηλεκτρολυτών, αυτή η τάση δεν είναι απαραίτητος τρόπος για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο