Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
25.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλάτι στο νερό: Η νέα τάση – Τι λέει η επιστήμη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑλάτι στο νερό: Η νέα τάση - Τι λέει η επιστήμη
spot_img

Η νέα τάση στα social, υποστηρίζει ότι η προσθήκη αλατιού στο νερό που πίνουμε βοηθάει στην ενυδάτωση, όμως ισχύει;

   Άλλη μια αναδυόμενη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την κατανάλωση βόρακα μέσα σε νερό, είναι η προσθήκη αλατιού στο νερό από influencers που ισχυρίζονται ότι τους βοηθά να ξεδιψάσουν και να παραμείνουν ενυδατωμένοι για περισσότερο. Όπως με κάθε νέα τάση ωστόσο, αξίζει να ακούσουμε και μια επιστημονική άποψη πριν την ενστερνιστούμε. Η Emily Lachtrupp M.S., RD, διαιτολόγος με εμπειρία στη διατροφική συμβουλευτική, την ανάλυση συνταγών και τα σχέδια γευμάτων, αναφέρει στο EatingWell τα θετικα και τα αρνητικά.

- Advertisement -

     Αρχικά, τονίζει πως όταν μιλάμε για ανάμειξη αλατιού σε νερό, αναφερόμαστε σε μια μικρή ποσότητα (πρέζα). Εάν είστε ιδιαίτερα δραστήριοι και ιδρώνετε πολύ ενώ γυμνάζεστε, το αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε γρήγορα αναζωογονημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε την ποσότητα του νερού στο σώμα σας ισορροπημένη, ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, ενώ το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης, πιθανότατα καταναλώνετε ήδη αρκετό νάτριο στη διατροφή σας. Έτσι, η προσθήκη περισσότερου νατρίου στο νερό σας μπορεί να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες εάν ήδη υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, όπως φούσκωμα, πονοκεφάλους και ακόμη και επιδείνωση της δίψας σας. Αντίθετα, δοκιμάστε να εστιάσετε στην κατανάλωση άλλων ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο στο διατροφικό σας μοτίβο.

   Συνεπώς, η διαιτολόγος προτείνει ότι αν δεν γυμνάζεστε, ιδρώνετε πολύ και χρειάζεστε μια γρήγορη πηγή ηλεκτρολυτών, αυτή η τάση δεν είναι απαραίτητος τρόπος για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα