Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλάτι στο νερό: Η νέα τάση – Τι λέει η επιστήμη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑλάτι στο νερό: Η νέα τάση - Τι λέει η επιστήμη
spot_img

Η νέα τάση στα social, υποστηρίζει ότι η προσθήκη αλατιού στο νερό που πίνουμε βοηθάει στην ενυδάτωση, όμως ισχύει;

   Άλλη μια αναδυόμενη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την κατανάλωση βόρακα μέσα σε νερό, είναι η προσθήκη αλατιού στο νερό από influencers που ισχυρίζονται ότι τους βοηθά να ξεδιψάσουν και να παραμείνουν ενυδατωμένοι για περισσότερο. Όπως με κάθε νέα τάση ωστόσο, αξίζει να ακούσουμε και μια επιστημονική άποψη πριν την ενστερνιστούμε. Η Emily Lachtrupp M.S., RD, διαιτολόγος με εμπειρία στη διατροφική συμβουλευτική, την ανάλυση συνταγών και τα σχέδια γευμάτων, αναφέρει στο EatingWell τα θετικα και τα αρνητικά.

     Αρχικά, τονίζει πως όταν μιλάμε για ανάμειξη αλατιού σε νερό, αναφερόμαστε σε μια μικρή ποσότητα (πρέζα). Εάν είστε ιδιαίτερα δραστήριοι και ιδρώνετε πολύ ενώ γυμνάζεστε, το αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε γρήγορα αναζωογονημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε την ποσότητα του νερού στο σώμα σας ισορροπημένη, ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, ενώ το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης, πιθανότατα καταναλώνετε ήδη αρκετό νάτριο στη διατροφή σας. Έτσι, η προσθήκη περισσότερου νατρίου στο νερό σας μπορεί να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες εάν ήδη υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, όπως φούσκωμα, πονοκεφάλους και ακόμη και επιδείνωση της δίψας σας. Αντίθετα, δοκιμάστε να εστιάσετε στην κατανάλωση άλλων ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο στο διατροφικό σας μοτίβο.

   Συνεπώς, η διαιτολόγος προτείνει ότι αν δεν γυμνάζεστε, ιδρώνετε πολύ και χρειάζεστε μια γρήγορη πηγή ηλεκτρολυτών, αυτή η τάση δεν είναι απαραίτητος τρόπος για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο