Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατροφική συνήθεια που κάνει τους Ιάπωνες να ζουν περισσότερο

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΗ διατροφική συνήθεια που κάνει τους Ιάπωνες να ζουν περισσότερο
spot_img

Τι είναι το «Hara Hachi Bu» που υπόσχεται να σας κρατήσει γερό και υγιή μέχρι τα βαθιά γεράματα;

Οι διατροφικές συνήθειες παίζουν ζωτικό ρόλο στη συνολική υγεία και ευεξία μας. Σε κάποιους πολιτισμούς, μάλιστα, η προσέγγιση προς το φαγητό οδηγεί εκτός από την καλύτερη ποιότητα ζωής και σε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

Μία από αυτές τις πρακτικές, που ξεκίνησε από την Ιαπωνία, το «Hara Hachi Bu» θεωρείται ως μία αρκετά απλή αλλά ισχυρή μέθοδος μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να ξεκλειδωθεί το κλειδί της μακροζωίας.

Δείτε επίσης: Γιατί είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τα χορτοφαγικά γεύματα σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Τι είναι το «Hara Hachi Bu»;

Σύμφωνα με τον Δρ Mark Hyman το «Hara Hachi Bu» είναι μια αρχαία παράδοση από την Οκινάουα της Ιαπωνίας όπου οι άνθρωποι είναι γνωστοί για την αξιοσημείωτη μακροζωία του. Σημαίνει «φάτε μέχρι να χορτάσετε κατά το 80%» και συμβολίζει μια φιλοσοφία που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να μην τρέφονται υπερβολικά.

Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η διακοπή στο 80% της πληρότητας του στομάχου μας έχει τεράστια οφέλη για την υγεία καθώς μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και βελτιώνει την πέψη. Επιπλέον, διατηρείται ισορροπημένος ο μεταβολισμός και μειώνεται η φλεγμονή στο σώμα.

Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί το «Hara Hachi Bu», θεωρήστε το στομάχι σας σαν μια δεξαμενή αερίου. Η υπερβολική πλήρωση μιας δεξαμενής οδηγεί σε διαρροές, παρομοίως, το να τρώτε περισσότερο από 80% μπορεί να κατακλύσει το πεπτικό σύστημα. Αυτή η πρακτική διδάσκει το σεβασμό στα φυσικά σημάδια πείνας και βοηθά στην ανάπτυξη προσεκτικών διατροφικών συνηθειών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία.

Οφέλη για την υγεία του «Hara Hachi Bu»

Καλύτερη πέψη: Η μειωμένη κατανάλωση φαγητού θα ελαχιστοποιήσει το φούσκωμα και την ενόχληση, καθώς και θα επιτρέψει στο στομάχι να λειτουργεί σωστά.

Λιγότερη φλεγμονή: Η υπερβολική τέρψη μπορεί να προκαλέσει ορισμένες φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα. Επομένως, η μέτρια πρόσληψη μειώνει την πιθανότητα αυτή.

Μακροζωία: Οι αιωνόβιοι στην Οκινάουα έχουν δείξει μειωμένες χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και οι καρκίνοι

Πώς να εξασκηθείτε στο «Hara Hachi Bu»

  • Τρώτε αργά: Χρειάζονται περισσότερα από 20 λεπτά στον εγκέφαλο για να αισθανθεί πληρότητα.
  • Έχετε τον έλεγχο του μεγέθους της μερίδας
  • Τρώτε προσεκτικά: Φάτε μια μπουκιά και εκτιμήστε τις γεύσεις και τις υφές, κάτι που ενισχύει την ικανοποίηση

Τα άτομα που υιοθετούν το «Hara Hachi Bu» τείνουν να αισθάνονται πιο ήρεμα, έχουν λιγότερες λιγούρες και σταθεροποίηση της διάθεσης. Η συνήθεια του «Hara Hachi Bu» είναι μια υπενθύμιση ότι μικρές προσαρμογές στις διατροφικές μας συνήθειες θα έχουν βαθιά επίδραση στην υγεία μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.

Μπορούμε να πάρουμε βιταμίνες μέσω της αναπνοής;

Επιστήμονες ανέδειξαν ότι η αναπνοή συμπληρώνει τη διατροφή μας με βασικά θρεπτικά συστατικά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο