Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το σπιτικό ρόφημα που «απογειώνει» την παραγωγή κολλαγόνου μετά τα 40

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤο σπιτικό ρόφημα που «απογειώνει» την παραγωγή κολλαγόνου μετά τα 40
spot_img

Βάλτε φρένο στη διαδικασία γήρανσης και την εμφάνιση ρυτίδων

Ο ανθυγιεινός τρόπο ζωής, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η ρύπανση και έλλειψη συχνής φροντίδας, κάνουν το δέρμα μας να χάνει την ελαστικότητα και τη λάμψη του και επιταχύνουν τη φυσική διαδικασία της γήρανσης αυξάνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων.

Αν λοιπόν είστε γύρω στα 40 (ή αισθάνεστε τόσο!) και θέλετε να αναζωογονήσετε την υγεία του δέρματός σας, τότε είναι καιρός να εισάγετε μια απλή πρωτεΐνη στη διατροφή, γνωστή ως κολλαγόνο, η οποία υπάρχει σε πολλά φρούτα και συστατικά τροφίμων.

Τι είναι το κολλαγόνο και γιατί είναι σημαντικό;

Το κολλαγόνο είναι βασικά μια δομική πρωτεΐνη που παρέχει δύναμη και ελαστικότητα στο δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τους συνδετικούς ιστούς. Με την ηλικία, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματός μας επιβραδύνεται, γεγονός που οδηγεί σε ταχύτερη γήρανση του δέρματος, εμφάνιση ρυτίδων, πόνο στις αρθρώσεις και αδύναμους συνδετικούς ιστούς. Ωστόσο, η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου φυσικά.

Οφέλη από την κατανάλωση κολλαγόνου

Η προσθήκη τροφών ή ποτών πλούσιων σε κολλαγόνο στη διατροφή μας βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Εκτός από αυτό, τα πλούσια σε κολλαγόνο τρόφιμα και ποτά μπορούν επίσης να ενισχύσουν τις αρθρώσεις και τους τένοντες, γεγονός που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να υποστηρίξει την κινητικότητα.

Επιπλέον, το κολλαγόνο συμβάλλει στην υγεία του εντέρου βελτιώνοντας την εντερική χλωριδα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πέψη και να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου του διαρρέοντος εντέρου. Συνολικά, η προσθήκη κολλαγόνου στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος, των οστών και του πεπτικού συστήματος.

Το ρόφημα που θα «απογειώσει» τα επίπεδα κολλαγόνου

Ακολουθεί μια απλή και αποτελεσματική συνταγή για ένα σπιτικό ρόφημα κολλαγόνου που υπόσχεται να κάνει θαύματα:

Συστατικά
Ένα φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, μισό φλιτζάνι φράουλες, μισό φλιτζάνι ανανά, μία κουταλιά της σούπας σπόρους chia, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα φλιτζάνι νερό ή νερό καρύδας


Βήμα 1

Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, τις φράουλες, τον ανανά, τους πόρους chia και το μέλι. Προσθέτουμε το νερό ή το νερό καρύδας.

Βήμα 3

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού και οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Ο ανανάς προσθέτει βρωμελίνη σε αυτό το ρόφημα, το οποίο είναι ένα ένζυμο που υποστηρίζει τόσο την πέψη όσο και τη σύνθεση κολλαγόνου και ενισχύει την υγεία του δέρματος. Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και τη μείωση της φλεγμονής. Επιπλέον, η προσθήκη μελιού βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και δίνει σε αυτό το ρόφημα μια γλυκιά γεύση. Τέλος, η προσθήκη νερού καρύδας για ενυδάτωση, δίνει στο ρόφημα μια τέλεια ισορροπία ηλεκτρολυτών και βοηθά στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο