Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψωμί από σούπερ μάρκετ: Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

ΑρχικήΝέαΨωμί από σούπερ μάρκετ: Μήπως να το ξανασκεφτείτε;
spot_img

Είναι ασφαλές το ψωμί που είναι μεν φρεσκοψημένο αλλά όχι πλήρως συσκευασμένο;

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού που αναδύεται από το διάδρομο του αρτοποιείου του σούπερ μάρκετ είναι αρκετή για να δελεάσει τους πελάτες να «λεηλατήσουν» το ράφι σε δευτερόλεπτα προκειμένου να εντοπίσουν το τέλειο φραντζολάκι με ξεροψημένη κρούστα.

- Advertisement -

Όμως, η λεηλασία αυτή βάζει σε σκέψη άλλους πελάτες που την θεωρούν αρκετά αποκρουστική για να αγοράσουν τα αρτοσκευάσματα, κυρίως αν αυτά δεν είναι πλήρως καλυμμένα. Πολλοί αγοραστές που μόλις πριν λίγο έχεις δει να «βήχουν και φτερνίζονται» δεν έχουν πλύνει τα χέρια τους πριν πιάσουν το ψωμί στο ράφι.

Αν η πανδημία μας δίδαξε κάτι, είναι ότι υπάρχουν μερίδες του ευρύτερου κοινού που στερούνται βασικής προσωπικής υγιεινής. Θα πει κάποιος καλά και στο φούρνο το ψωμί ακάλυπτο δεν είναι; Ναι, αλλά δεν το αγγίζουν χίλιοι παρά μόνο οι υπάλληλοι που τσεκάρουμε κιόλας αν χρησιμοποιούν γάντια! (Και με τα ίδια γάντια δεν παίρνουν τα χρήματα ή δίνουν ρέστα κτλ)

Γιατί μερικά ψωμιά στα σούπερ μάρκετ δεν είναι συσκευασμένα;

Ορισμένα ψωμιά ψήνονται επι τόπου και η υψηλή θερμοκρασία κάνει τις πλαστικές συσκευασίες να παράγουν επιβλαβείς ουσίες για το ανθρώπινο σώμα.

Φρεσκοψημένα ψωμιά χωρίς πλήρη κάλυψη βρίσκουμε κυρίως στα βρετανικά σούπερ μάρκετ και το θέμα της υγιεινής τους έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις στο παρελθόν. Οι μπαγκέτες φαίνονται νοστιμότατες στο ράφι αλλά είναι πλήρως καλυμμένες; Πόσοι άνθρωποι τις έχουν αγγίξει; Ακόμη και οι υπάλληλοι φορούσαν γάντια όταν τις έβαλαν στο ράφι; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα μιας μεγάλης κουβέντας που έχει ανοίξει στο διαδίκτυο από χρήστες του reddit.

Το 2020 το Κέντρο 3NANOSAE του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι ο covid19 θα μπορούσε να παραμείνει για 3 ώρες σε μια φέτα ψωμί εάν την αγγίξει άτομο που έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικό. Οπότε γιατί αυτό να μην ισχύει και για άλλους ιούς;

 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα