Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γάλα: Η χειρότερη θέση συντήρησης στο ψυγείο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓάλα: Η χειρότερη θέση συντήρησης στο ψυγείο
spot_img

Το γάλα απαιτεί σταθερή θερμοκρασία σε απλή ψύξη για να αποφευχθεί η αλλοίωση του και η προσβολή του από επιβλαβή βακτήρια.

Προσπαθώντας να χωρέσουμε τα ψώνια της εβδομάδας στο ψυγείο συχνά αποθηκεύουμε τρόφιμα σε λανθασμένες τοποθεσίες θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των τροφίμων για να μην πούμε και πόσο ρεύμα επιπλέον σπαταλάμε.

- Advertisement -

Τα φρέσκα τρόφιμα απαιτούν σταθερή θερμοκρασία σε απλή ψύξη για να αποφευχθεί η αλλοίωση του και η προσβολή τους από επιβλαβή βακτήρια. Αυτό συμβαίνει και με το γάλα.

Τα σύγχρονα ψυγεία διαθέτουν συνήθως ευέλικτα ράφια και συγκεκριμένα τμήματα για σαλάτες, καθώς και εύχρηστα ράφια στις πόρτες για εύκολη πρόσβαση. Και εκεί, στην πόρτα είναι το σημείο που τοποθετούμε συνήθως το γάλα μας. Λανθασμένα κατά τους ειδικούς.

Ο Scott Evans, ειδικός στο χώρο αποθήκευσης και επικεφαλής της Pink Storage, προειδοποιεί ότι οι μεταβλητές θερμοκρασίες της πόρτας μπορούν να κάνουν τα ευπαθή είδη να αλλοιώνονται νωρίτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς. «Η πόρτα του ψυγείου φαίνεται το τέλειο μέρος για το γάλα αλλά επειδή η πόρτα του ψυγείου είναι η πιο ζεστή σε θερμοκρασία, θα το κάνει να χαλάσει πιο γρήγορα».

Αντί να αποθηκεύετε τα φρέσκα γαλακτοκομικά στην πόρτα, συνιστάται να φυλάτε αυτά τα είδη στο κάτω ράφι του ψυγείου, εκεί όπου η θερμοκρασία είναι πιο σταθερή. Το γάλα, για παράδειγμα, μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ημέρες όταν αποθηκεύεται σε αυτό το ράφι, σε σύγκριση με μόλις τέσσερις έως πέντε ημέρες όταν τοποθετείται στην πόρτα.

Αν αναρωτιέστε τι να αποθηκεύσετε στην πόρτα του ψυγείου, επιλέξτε είδη που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, όπως εμφιαλωμένο νερό, κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες για σαλάτες, μαρμελάδες και ανθρακούχα ποτά. Αυτή η απλή εναλλαγή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φρέσκων προϊόντων και των γαλακτοκομικών σας, μειώνοντας τα απόβλητα και ενισχύοντας την ασφάλεια των τροφίμων στην κουζίνα σας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα