Αυτά τα μέρη του κοτόπουλου καλό είναι να αποφεύγονται…
Το κοτόπουλο είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φαγητό λόγω των ευέλικτων χρήσεών του και της προσιτής τιμής του. Ωστόσο, υπάρχουν μέρη του κοτόπουλου, που αν και ιδιαίτερα νόστιμα, θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουμε καθώς περιέχουν πολλά παράσιτα και βακτήρια που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ποιοι κινδυνεύουν από τα FODMAP’s στα ζυμαρικά και πως να τα μειώσετε – Επιστημονική έρευνα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κατεψυγμένα μπιφτέκια: Αναλύσεις εντόπισαν ανθεκτικά βακτήρια και καρκινογόνες χημικές ουσίες
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μπρόκολο – Κουνουπίδι: Τα απλά συστατικά που αποτρέπουν τη δυσάρεστη μυρωδιά από το μαγείρεμα
Εντόσθια κοτόπουλου
Τα εντόσθια και κυρίως πνεύμονες είναι ένα από τα μέρη του κοτόπουλου που μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και παράσιτα. Ακόμα και οι υψηλές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα δεν μπορούν να τα καταστρέψουν εντελώς. Ορισμένα βακτήρια είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, που σημαίνει ότι παραμένουν παρόντα ακόμη και μετά τη θερμική επεξεργασία, θέτοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Χαλασμένος μπακαλιάρος πουλήθηκε από μεγάλο σουπερμάρκετ – Βρέθηκε ABVT πάνω από το όριο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κατεψυγμένα μπιφτέκια: Αναλύσεις εντόπισαν ανθεκτικά βακτήρια και καρκινογόνες χημικές ουσίες
Ουρά του κοτόπουλου
Το πίσω μέρος του κοτόπουλου είναι πιο δημοφιλές στις ασιατικές χώρες, όπου σερβίρεται τηγανητό ως τραγανό σνακ. Όμως το συγκεκριμένο μέρος του κρέατος περιέχει πολλά βακτήρια και παράσιτα που μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 6 προϊόντα κρέατος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω επικίνδυνου βακτηρίου
Πέτσα κοτόπουλου
Πολλοί πιστεύουν ότι η πέτσα του κοτόπουλου είναι μια πλούσια πηγή κολλαγόνου, αλλά στην πραγματικότητα, περιέχει κυρίως πολλά λιπαρά και πολλά επιβλαβή βακτήρια και παράσιτα. Η υπερβολική κατανάλωση πέτσας κοτόπουλου μπορεί επομένως να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κατσαρίδες σε Ελληνικό εστιατόριο μεγάλου mall
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα συμβεί εάν καταψύξετε ξανά ένα αποψυγμένο προϊόν
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς φτιάχνονται οι τσίχλες;
Για να μειώσετε τον κίνδυνο μολύνσεων και προβλημάτων υγείας, συνιστάται να αποφεύγετε αυτά τα μέρη του κοτόπουλου ή να τα καθαρίζετε καλά και να τα θερμαίνετε σωστά. Επιλέξτε υψηλής ποιότητας και αποδεδειγμένες πηγές κρέατος και εξασφαλίστε τη σωστή υγιεινή κατά την προετοιμασία του φαγητού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να διορθώσω το φαγητό στο οποίο έπεσε πολύ λάδι
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επιστήμονες αμφισβητούν και καταγγέλουν μελέτη, που υποστηρίζει ότι το μηλόξυδο βοηθάει στην απώλεια βάρους
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πότε “λήγουν” τα μαξιλάρια;
Λόγω το ότι το συγκεκριμένο site δίνει πληροφορίες για προϊόντα που έχουν διάφορα θέματα θα ήθελα να ενημερώσω όλους όσους έχουν κατοικίδια ζωάκια να είναι πολύ επιφυλακτικοί με τις τροφές της purina…