Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
28 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Μπύρα: Ο αφρός μεγαλώνει την απόλαυση

Το να αποφεύγετε τον αφρό χαρακτηρίζεται ως "λάθος αρχάριων".

Αυγοτάραχο Trikalinos: Το καλύτερο Ελληνικό προϊόν και ένα από τα 30 καλύτερα του κόσμου!

Η κ. Λίλα Κούρτη Marketing and Exports Manager στην Trikalinos AE, μίλησε στο Cibum για το τρόφιμο - Εθνικό Θησαυρό, με αποδεδειγμένα πλούσια διατροφική αξία που πρωτοπορεί στη διάσωση της ευρωπαϊκής γαστρονομικής κουλτούρας.

Εποχή για ντοματίνια

Δείτε τα ντοματίνια που φύτεψα μόλις 1,5 μήνα πριν!

Α. Ζαμπέλας: “Αναγκαία η δημιουργία μιας “Αρχής Τροφίμων και Διατροφικής Πολιτικής”

 Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας αναλύει το γιατί η πληροφόρηση των καταναλωτών σε θέματα ασφάλειας τροφίμων είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Προσοχή! Κίνδυνος δηλητηρίασης από κατεψυγμένα λαχανικά που πωλούνται σε μεγάλα ελληνικά σουπερμάρκετ

Περιέχουν δηλητηριώδες συστατικό - Ειδοποίηση RASFF από το Βέλγιο.

Τελικά κάνει καλό το ελαιόλαδο στα μαλλιά;

Η άποψη των ειδικών για την χρήση ελαιόλαδου στα μαλλιά.

Ουίσκι: το νερό της ζωής!

Η απόλαυση δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο...

Απώλεια βάρους: Οι φωτογραφίες φαγητών στο διαδίκτυο μειώνουν την όρεξη!

Επιστήμονες στη Δανία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο απώλειας βάρους - Η επιτυχία εξαρτάται από το πόσες φορές βλέπετε μία φωτογραφία για να σταματήσετε να πεινάτε!

Η έκθεση στο κρύο το πρωί η καλύτερη στιγμή για απώλεια βάρους

Η ώρα της ημέρας μπορεί να καθορίσει την ποσότητα λίπους που καίγεται από την έκθεση στο κρύο.

Ο Άκης Πετρετζίκης στο σπίτι του νικητή στον διαγωνισμό της Coca Cola στο Instagram

Coca Cola - H συνταγή της μαγείας: Μεγάλος διαγωνισμός στο Instagram.

Η Lidl Ελλάς μειώνει τις τιμές σε πάνω από 160 προϊόντα έως 35%

Η εταιρεία θέτει σε προτεραιότητα να παρέχει μόνιμα χαμηλές τιμές.

Πόσο υγιεινά είναι τα αποξηραμένα τρόφιμα;

Η ξήρανση/αφυδάτωση των τροφίμων είναι από τις παλαιότερες διαδικασίες συντήρησης των τροφίμων. Διατηρούν όμως τα θρεπτικά τους συστατικά;

Και όμως… η φλούδα ακτινίδιου μπορεί και πρέπει να τρώγεται!

Όχι μόνο είναι βρώσιμη αλλά παρέχει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Η γνώμη της EFSA για το ανώτατο ημερήσιο όριο πρόσληψης της βιταμίνης Β6

Το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης για τη βιταμίνη Β6, βασίζεται κυρίως στη σχέση μεταξύ της υπερβολικής πρόσληψης βιταμίνης Β6 και της ανάπτυξης περιφερικής νευροπάθειας.

Μέλι: Η κρυστάλλωση είναι θέμα νοθείας;

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας ξεκαθαρίζει μια για πάντα, το θέμα της κρυστάλλωσης του μελιού.

Θα μπορούσε ο H5N1 να πυροδοτήσει την επόμενη πανδημία στους ανθρώπους;

Ξανανοίγει ο διάλογος μεταξύ των ειδικών σχετικά με τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών από άτομο σε άτομο στη Μεγάλη Βρετανία.

Κλοπή φαγητού στη δουλειά: Τρόποι αντιμετώπισης και… “σύλληψης” του δράστη

Σχόλια για τον άνδρα που έβαλε κλειδαριά στο γάλα του, στο ψυγείο του γραφείου!

4 σημάδια υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού

Εκτός από τη δίψα, τι άλλες συνέπειες μπορεί να έχει;

Τι είναι αυτός ο λευκός ιστός στο στήθος του κοτόπουλου;

Είναι ασφαλές να καταναλωθεί;

EFSA: Το #EUChooseSafeFood επιστρέφει με ακόμα περισσότερες χώρες!

Η εκστρατεία για πρακτικές και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες στους καταναλωτές για σωστές επιλογές και χειρισμού τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης