Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
26.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού

 Τι λέει ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Ιωάννης Κανακάκης για τις ιογενείς λοιμώξεις που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε έξαρση και θα συνεχίσουν να μας «ταλαιπωρούν» και το επόμενο διάστημα.

Ζυμαρικά: “Σκοτωμός” μεταξύ ενός Νομπελίστα και ενός διακεκριμένου σεφ για το ιδανικό βράσιμο

Στην Ιταλία ένας Νομπελίστας φυσικός και ένας σεφ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το σωστό ψήσιμο των ζυμαρικών.

Διακοπή ρεύματος: Για πόση ώρα παραμένουν τα τρόφιμα ψυγείου, ασφαλή;

Ποια τρόφιμα κρατάμε και ποια πετάμε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Βλάπτει ο καφές όταν τον πίνουμε με άδειο στομάχι;

Η κατανάλωση καφέ αμέσως μόλις ξυπνήσουμε και με άδειο στομάχι, είναι μία καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά μήπως προκαλεί βλάβη στον οργανισμό μας;

Είναι οι μαγειρικές δεξιότητες το κλειδί για την υγεία;

Με ποιο τρόπο οι δεξιότητες προετοιμασίας και μαγειρέματος επηρεάζουν την ευημερία και την υγεία του ατόμου.

Μύθοι και αλήθειες για την καλή φυσική κατάσταση

Οι ειδικοί καταρρίπτουν τους μύθους που όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στο να αποκτήσουμε ένα υγιές και όμορφο σώμα.

Έρχεται η σοκολάτα νέας γενιάς – Πιο απολαυστική, πιο διαιτητική, πιο υγιεινή

Επιστήμονες "ξεκλείδωσαν" την αιτία της απόλαυσης - Άνοιξε ο δρόμος για νόστιμη σοκολάτα που δεν παχαίνει!

Στις 25 Ιανουαρίου ο “Γρηγόρης” γιορτάζει και κερνάει!

Δωρεάν τυροπιτάκια για όλους για επιπλέον δωρεάν καφές σε όλους τους Γρηγόρηδες και τις Γρηγορίες.

Ροκφόρ Vs. Μπλε τυρί: Διαφορές και ομοιότητες

Στο άκουσμα της λέξης “μπλε τυρί”, στο μυαλό μας έρχεται το ροκφόρ. Όμως υπάρχουν αρκετά είδη μπλε τυριού με διαφορετικές μεθόδους παρασκευής.

20 ευπαθή τρόφιμα και τρόποι παράτασης της διάρκειας ζωής τους

Αιθυλένιο: ο εχθρός της φρεσκάδας.

Εστίαση: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να στείλεις ένα πιάτο πίσω

Πως να ξεπεράσετε με επιτυχία την άβολη στιγμή της επιστροφής φαγητού σε εστιατόριο.

Παλαιωμένο κρέας: Τι λέει η EFSA για την ασφάλεια του και τους κινδύνους σε σύγκριση με το νωπό

Η Επιστημονική αρχή κάλυψε με χθεσινή γνωμοδότηση την έλλειψη γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια του παλαιωμένου κρέατος.

2 “ανορθόδοξες” τεχνικές για να καταλάβετε αμέσως εάν ένα τρόφιμο είναι υγιεινό ή όχι

Σύμφωνα με διατροφολόγους, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας τροφίμων για να καταλάβει εάν ένα τρόφιμο θα τον ωφελήσει ή θα τον βλάψει. Μπορεί να αναγνωρίσει τα πιο υγιεινά προϊόντα χρησιμοποιώντας δύο απλά "κόλπα".

Πόσο “ζει” μια σαμπάνια μετά το άνοιγμα;

Αν και η σαμπάνια κοστίζει συνήθως πολύ, έχει μικρή διάρκεια ζωής. Μάθετε πώς μπορείτε να την αυξήσετε.

4 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ξύδι ως καθαριστικό για όλο το σπίτι σας

Το ξύδι είναι ένα ευέλικτο οικιακό υλικό, τόσο για την κουζίνα, όσο και για το υπόλοιπο σπίτι. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Τι σημαίνει πιστοποίηση προϊόντος – Πληροφορίες για συνειδητοποιημένους καταναλωτές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τον κρίσιμο ρόλο της πιστοποίησης στην ασφάλεια των τροφίμων.

Φούρνος μικροκυμάτων: Τελικά να τον χρησιμοποιούμε ή μήπως είναι επικίνδυνος;

Χρήσιμες και απαραίτητες συμβουλές στους καταναλωτές για την επίδρασή του φούρνου μικροκυμάτων στην ασφάλεια, την ποιότητα και την υφή των τροφίμων.

Μπορούμε να καταψύξουμε το φρέσκο γάλα;

Το γάλα είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα τρόφιμα που βάζουμε στην κατάψυξη, οπότε και η συντήρησή του διαφέρει.

Ξανθά vs κόκκινα πορτοκάλια: Επιστημονική μελέτη για τις διαφορές σε θρεπτική αξία

 Αξιολόγηση βιοδραστικών και θρεπτικών ενώσεων στα κόκκινα πορτοκάλια.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης