Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Να τι φταίει και δεν μπορούμε να χάσουμε δράμι τον χειμώνα

Η αύξηση βάρους κατά τους χειμερινούς μήνες είναι συνηθισμένη, αλλά αυτά τα επιπλέον κιλά μπορεί να παραμείνουν, επηρεάζοντας την υγεία.

Μελομακάρονα: Η “απάτη” και ο πιθανός κίνδυνος της εκδοχής Red Velvet

Η διαφορά των μελομακάρονων Red velvet -της νέας τάσης στα χριστουγεννιάτικα γλυκά- θα σας εκπλήξει.

Ποπ κορν: Κι όμως μπορεί να είναι πιο υγιεινό από τα φρούτα και τα λαχανικά!

Το πιο υγιεινό σνακ ξανασυστήνεται!

Ανακαλούνται πατατάκια Lay’s

Πιθανά σενάρια για το πως βρέθηκαν ίχνη γάλακτος μέσα στα κλασικά -μόνο με αλάτι- πατατάκια της Lay's.

Γιατί τα μελομακάρονα δεν είναι Vegan (…και πώς θα τα κάνετε να είναι!)

Αφράτα, μαλακά και μυρωδάτα, πώς να τα στερηθείς επειδή έχεις αποφασίσει να ακολουθείς μία vegan διατροφή;

Κίνδυνος αιμολυτικής αναιμίας από κουρκουμά που εισήχθη στην Ευρώπη – Ειδοποίηση RASFF

Ο επικίνδυνος κουρκουμάς έχει εισαχθεί στην Ευρώπη από το Λίβανο.

Το “ψεύτικο κρέας” προκαλεί κατάθλιψη – Προειδοποίηση στους χορτοφάγους

Μελέτη έδειξε ότι τα επεξεργασμένα φυτικά εναλλακτικά κρέατα που συνδέονται με τον κίνδυνο κατάθλιψης στους χορτοφάγους.

Χρόνος ζωής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών

Στοιχεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος για τον χρόνο ζωής των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

Υποψιάζεστε τροφική δηλητηρίαση; Πως θα σιγουρευτείτε

Συχνά υποψιαζόμαστε ότι το τελευταίο πράγμα που φάγαμε είναι η αιτία της ασθένειας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα η αλήθεια.

Σκλαβενίτης: Επείγουσα ειδοποίηση προς τους καταναλωτές για απάτη

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, καταγγέλλοντας απάτη και δυσφήμιση του ονόματός του.

Γιατί πρέπει να τσαλακώνετε το αλουμινόχαρτο όταν ψήνετε φαγητό στο φούρνο

Ένα απλό κόλπο που πρέπει πάντα να κάνετε ενώ ψήνετε φαγητό στο φούρνο.

Το απόλυτο μυστικό για τέλειο τοστ με τυρί

Ακόμη και γι αυτό το απλό πιάτο υπάρχει η τέλεια συνταγή

Σήμα κινδύνου από ερευνητές: Βλαβερά τα τρόφιμα που φέρουν ισχυρισμό “περισσότερης πρωτεΐνης”

Επιστημονική έρευνα για το πόσο υγιεινά είναι τα τρόφιμα που γράφουν ότι περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη.

Ντοματίνια: Να τα αφήσω ή να τα βγάλω από το πλαστικό κεσεδάκι;

Απλά βήματα για να διατηρήσετε τα ντοματίνια φρέσκα και έτοιμα για κατανάλωση για όσο το δυνατόν περισσότερο

Πώς συνδέεται η φρουκτόζη με τον καρκίνο – Επιστημονική μελέτη

Γιατί τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης φρουκτόζης προκαλούν ανησυχία στους ερευνητές.

Τα τρία τρόφιμα που πρέπει να κόψετε για να χάσετε βάρος σύμφωνα με τον αείμνηστο Μάικλ Μόσλεϊ

Είχε δώσει συγκεκριμένες συμβουλές για όσους στοχεύουν να χάσουν κιλά γρήγορα αλλά με ασφάλεια

Τρόφιμα με έντομα: Η EFSA ενέκρινε όλες τις μορφές γρύλου ως νέο τρόφιμο στην ΕΕ

Ασφάλεια κατεψυγμένων, αποξηραμένων και σε σκόνη οικιακών γρύλων (Acheta domesticus) ως νέα τροφή. 

Η κατανάλωση υψηλότερης αναλογίας φυτικών πρωτεϊνών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Μια υψηλότερη αναλογία φυτικής πρωτεΐνης προς ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με χαμηλότερους κινδύνους καρδιαγγειακής και στεφανιαίας νόσου.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο