Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
11.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ricotta και Cottage Cheese: Σε τι διαφέρουν και πού χρησιμοποιείται το καθένα

ΑρχικήΝέαRicotta και Cottage Cheese: Σε τι διαφέρουν και πού χρησιμοποιείται το καθένα
spot_img

Γιατί ξεχωρίζουν οι νέοι και οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής τα δύο αυτά είδη τυριών;

Η ρικότα και το τυρί κότατζ είναι προσιτά φρέσκα τυριά που ξεχωρίζουν για την κρεμώδη και την ήπια γεύση τους. Είναι επίσης ευέλικτα, χρησιμοποιούνται ζεστά ή κρύα και σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές. Και δεδομένων των πλεονεκτημάτων τους για την υγεία, έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές τάσεις μαγειρικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ενώ οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται το τυρί ως μια απολαυστική τροφή, το τυρί κότατζ και η ρικότα ταιριάζουν απόλυτα σε υγιεινά διατροφικά πρότυπα χάρη σε πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την ευεξία, όπως πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, ασβέστιο, φώσφορο, σελήνιο, ιώδιο και ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. λέει ο Toby Amidor, MS, RD, ειδικός σε θέματα διατροφής και πρέσβης του Εθνικού Συμβουλίου Γαλακτοκομικών.

Η Ricotta και το Cottage παρασκευάζονται διαφορετικά 

Τυρί Ricotta : Η Ricotta παρασκευάζεται συνήθως με αγελαδινό γάλα, αλλά μπορείτε να τη βρείτε και με γάλα από κατσίκι, πρόβατο και νεροβούβαλο, αν ξέρετε πού να ψάξετε, λέει η Bonnie Jackson, πιστοποιημένη επαγγελματίας τυριού από την Αμερικανική Εταιρεία Τυριών και τυροκόμος. Εξηγεί ότι οι τυροκόμοι ζεσταίνουν τον ορό γάλακτος που έχει απομείνει μετά την παρασκευή του τυριού, προσθέτουν ένα οξύ, τραβώντας το υπόλοιπο τυρόπηγμα μαζί.

Τυρί κότατζ : Το τυρί κότατζ παρασκευάζεται κυρίως με αγελαδινό γάλα, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούνται και άλλοι τύποι γάλακτος. Το τυρί κότατζ παρασκευάζεται θερμαίνοντας πλήρες γάλα και προσθέτοντας ένα οξύ για πήξη. «Το πηγμένο γάλα κόβεται και στραγγίζεται, μετά αλατίζεται πριν προστεθεί το βουτυρόγαλα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το τυρί cottage

Το τυρί κότατζ έχει μια χαρακτηριστική υφή με σβόλους και μπορεί να είναι στεγνό ή να έχει λίγο υγρό. Μπορεί επίσης να είναι μικρό ή μεγάλο τυρόπηγμα και να έχει μια γαλακτώδη, λεπτή γεύση. « Έχει μια διακριτικά πιο αφράτη, πιο αλμυρή γεύση και μια λιγότερο λεία υφή σε σύγκριση με τη ρικότα», λέει ο Amidor. «Μπορεί να μπει σε γλυκά και αλμυρά πιάτα ενώ συμβάλλει στην αύξηση της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.

Το τυρί κότατζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη για τοστ, να αναμειχθεί σε τηγανίτες, να γίνει πουρές σε ντιπ, να αναμιχθεί σε σάλτσες, να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση, να χρησιμοποιηθεί για ζύμη ψωμιού, να αναμειχθεί σε smoothies και πολλά άλλα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Ricotta 

Η ρικότα είναι πολύ πιο σφιχτή από το τυρί cottage και έχει πιο λεπτή, ελαφρώς κοκκώδη υφή. Έχει μια φυσικά διακριτικά γλυκιά γεύση. Γίνεται πιο σφιχτή όταν ψηθεί. Διατίθεται με πλήρη και χαμηλά λιπαρά. Μπορεί να αναμειχθεί σε ζυμαρικά, κουρκούτι για τηγανίτες , επικάλυψη σε πίτσα και Cheesecake.

 Διατροφικές Διαφορές 

Σύμφωνα με τον Amidor, και τα δύο είδη τυριών είναι καλές έως εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, φωσφόρου, σεληνίου, ιωδίου, ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2) και βιταμίνης Β12 ανά μερίδα μισού φλιτζανιού. Το τυρί κότατζ είναι επίσης μια καλή πηγή παντοθενικού οξέος (βιταμίνη Β5), που βοηθά το σώμα σας να χρησιμοποιεί υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες για καύσιμο.

Το τυρί ricotta τείνει να είναι πιο πυκνό σε θερμίδες από το τυρί cottage λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

 Τι γίνεται με τη λακτόζη; 

Ανά γραμμάριο, και τα δύο τυριά είναι ομοίως γεμάτα με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, ενώ παρέχουν σχετικά λίγους υδατάνθρακες και χαμηλότερη ποσότητα λακτόζης σε σύγκριση με το γάλα. Και οι δύο μπορούν να είναι καλές επιλογές για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. «Ένα τέταρτο φλιτζάνι τυρί ρικότα έχει περίπου 2 γραμμάρια λακτόζη και ½ φλιτζάνι τυρί cottage έχει περίπου 3 γραμμάρια λακτόζη – και τα δύο είναι πολύ χαμηλότερα από τα 12 γραμμάρια λακτόζης που βρίσκονται σε ένα φλιτζάνι γαλακτοκομικό γάλα»δ εξηγεί ο Amidor.

 Ο Παράγοντας Αλάτι

Tο τυρί cottage έχει περισσότερο νάτριο από το τυρί ricotta. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε τυρί cottage με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο