Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
27.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα: Το κόλπο επιτυχημένων σεφ που κάνει τη διαφορά

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΜακαρόνια με κόκκινη σάλτσα: Το κόλπο επιτυχημένων σεφ που κάνει τη διαφορά
spot_img

Αυτό κάνουν οι κορυφαίοι σεφ για τέλεια ζυμαρικά με σάλτσα

Αν και το να μαγειρέψεις και να απολαύσεις, ένα πιάτο μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα φαίνεται απλό, εντούτοις δεν είναι πάντα και επιτυχημένο. Ή η σάλτσα είναι βαριά, ή πολύ ελαφριά και νερουλή, ή δεν ενσωματώνεται στα ζυμαρικά, ή δεν έχει πολλά αρώματα. Ωστόσο στα εστιατόρια πάντα το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ικανοποιητικό από το σπιτικό. Την απάντηση δίνει τόσο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όσο και Ιταλοί σεφ.

Σύμφωνα με τον σεφ Jason Pfeifer ιταλικού εστιατορίου, ένα από τα μυστικά για μια σάλτσα γεμάτη γεύση είναι η αλλαγή του χρόνου που προσθέτετε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Μην κάνετε το λάθος να ρίχνετε απλώς μπαχαρικά όπως νιφάδες τσίλι ή αρωματικά όπως σκόρδο στο τηγάνι σας αφού έχετε ετοιμάσει τη σάλτσα, συμβουλεύουν οι επαγγελματίες.

Αντ’ αυτού, θα πρέπει να τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι γεύσεις τους θα απελευθερωθούν νωρίς και θα απλωθούν ομοιόμορφα στην υπόλοιπη σάλτσα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί πολλές από τις αρωματικές ενώσεις που βρίσκονται στα μπαχαρικά είναι λιποδιαλυτές και το λίπος καλύπτει τη γλώσσα, φέρνοντας αυτές τις αρωματικές ενώσεις σε επαφή με τους γευστικούς σας κάλυκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λέει ότι πρέπει να σπάμε τα σκόρδα, να τα προσθέτουμε στο λάδι και να σοτάρουμε για 1-2′ (μετά αν θέλουμε τα αφαιρούμε αλλιώς θα λιώσουν στο μαγείρεμα), ενώ για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνει φρέσκες ντομάτες πομοντόρια που έχουν λεπτή φλούδα, λίγα υγρά και πολλή σάρκα και είναι ιδανικές για σάλτσα ντομάτας. Εναλλακτικά αν δεν βρείτε καλή φρέσκια ντομάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασίες πομοντόρια εμπορίου. Ωστόσο εάν προσθέτετε βασιλικό, η πρότασή της είναι να μπαίνει στο τέλος. Για καλύτερο αποτέλεσμα να ρίξετε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και όχι τη προσθέτετε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια.

Ένα άλλο κόλπο που προτείνουν Ιταλοί σεφ είναι να πάρετε λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών και να το προσθέσετε στη σάλτσα. Το νερό περιέχει άμυλο που απελευθερώνεται από τα ζυμαρικά, το οποίο βοηθά να πήξει και να δέσει η σάλτσα και επιπλέον, το άμυλο βοηθά τη σάλτσα να προσκολλάται καλύτερα στα ζυμαρικά. Επίσης τα κρεμμύδια και το σκόρδο πρέπει να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μαλακά και γλυκά. Το αργό μαγείρεμα μειώνει την οξύτητα και παρέχει μια πιο λεπτή γεύση.

Τέλος, αν έχετε συνηθίσει να προσθέτετε μόνο ζάχαρη στη σάλτσα ζυμαρικών σας για να μετριάσετε την οξύτητα των ντοματών, ορισμένοι Ιταλοί συνιστούν να επιλέγετε και μαγειρική σόδα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά

Ελλάδα: Η McDonald’s κατήγγειλε τα KFC στο ΣΕΕ και δικαιώθηκε πανηγυρικά

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ η διαφήμιση των KFC, περιέχει δήλωση μοναδικότητας και υπεροχής που δεν τεκμηριώνεται, στοχεύει ευθέως στα Nuggets της McDonald's, μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση και σε απαξιωτικά συμπεράσματα για τα McDonald’s και να λειτουργήσει δυσφημιστικά για τον ανταγωνισμό
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα