Και χωρίς τύψεις για περιττές θερμίδες!
Η προσθήκη κρέμας, γάλακτος ή βουτύρου στα αυγά σας τα κάνει κρεμώδη και γευστικά αλλά σας γεμίζει τύψεις για τις περιττές θερμίδες που καταφέρατε να πάρετε από μια απλή ομελέτα!
Κι όμως υπάρχει μια συνταγή που θα σας επιτρέψει να φτιάξετε ομελέτα χωρίς να αυξήσετε στο πιάτο σας την περιεκτικότητα σε λιπαρά ή να προσθέσετε γαλακτοκομικά προϊόντα. Και την αποκαλύπτει στο food blog του
Fork and Twist , ο σεφ James.
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Scrub προσώπου γεμάτα τοξικές ουσίες που επηρεάζουν την αναπαραγωγή – Εργαστηριακή δοκιμή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι πρέπει να προσέχετε στο ζεστό κρασί
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η θερμότητα του τηγανιού στο οποίο φτιάχνετε ομελέτα είναι το πιο σημαντικό μέρος της επιτυχίας της, ενώ άλλοι πάλι θεωρούν σημαντικότερο το καλό ανακάτεμα των αυγών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον James και οι δύο προτάσεις είναι χάσιμο χρόνου και δεν θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τα τέλεια ομελέτα, καθώς το μυστικό είναι κρύβεται στον ατμό και τον χρόνο!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ψωμί του τοστ: Τέλος στην κόντρα Elbisco (ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ) και Καραμολέγκου – Η απόφαση του ΣΕΕ
- ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ | Πώς να κόψετε σωστά τη βασιλόπιτα
«Βάλτε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει στον πάτο και ανακατέψτε απαλά τα αυγά. Όπως δηλαδή λιώνουμε την κουβερτούρα! Απλά, όταν μαγειρεύετε τα αυγά με αυτόν τον τρόπο, είναι σημαντικό να αφήσετε το μπολ με νερό να ζεσταθεί περισσότερο…»
Το κόλπο πιάνει καλύτερα όταν έχουμε τρία ή περισσότερα αυγά για ομελέτα και η στάθμη του νερού είναι χαμηλή και το μπολ δεν το αγγίζει.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μαχαίρωσαν αξιωματικό σε στρατόπεδο – Τον θεώρησαν υπεύθυνο για την τροφική δηλητήριαση 86 δοκίμων
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ζάχαρη: Μύθος ή πραγματικότητα ότι «ταΐζει» τον καρκίνο; Τι λένε οι ειδικοί;
«Το νερό πρέπει να σιγοβράζει καθώς μαγειρεύονται τα αυγά. Ο Τζέιμς είπε ότι όταν πρόκειται για το ανακάτεμα των αυγών, αυτό πρέπει να γίνεται με φειδώ, ειδικά στην αρχή. Ωστόσο, όταν τα αυγά έχουν πήξει, πρέπει να ανακατεύονται πιο έντονα για να μην παραβράσουν.»
Και προσοχή: Προς το τέλος της διαδικασίας μην αφήνετε τα αυγά χωρίς επίβλεψη, καθώς πιθανότατα θα παραψηθούν!