Οδηγίες για το καλύτερο μπέικον που έχετε φάει ποτέ
Το μαγείρεμα του μπέικον γίνεται συνήθως στο τηγάνι αλλά δεν έχει πάντα την επιθυμητή τραγανότητα. Υπάρχει όμως ένα κόλπο θα κάνει το μπέικον απίστευτα τραγανό και νόστιμο στη φριτέζα. Και δεν είναι παρά με την προσθήκη ενός απλού υλικού που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας: του αλευριού!
Χωρίς να χρειάζεται να προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα, ξεκινήστε βάζοντας λωρίδες μπέικον σε αλεύρι, και φροντίζοντας να τινάξετε την περίσσεια του υλικού. Τοποθετήστε τις λωρίδες στη φριτέζα αέρα. Αν χρειάζεται να ψήσετε μεγάλη ποσότητα στρώνετε λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε στρώμα μπέικον.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Συναγερμός: 41.000 δημοφιλείς κρέμες προσώπου αποσύρονται λόγω καρκινογόνου βενζολίου – Αναβάθμιση κατηγορίας κινδύνου
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τροφές κατοικίδιων μολυσμένες ταυτόχρονα με σαλμονέλα και λιστέρια – Σοβαρός κίνδυνος και για τα ζώα και για τους ιδιοκτήτες τους
Ψήστε στους 180 βαθμούς για τρία λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα δύο λεπτά.
Το μπέικον είναι έτοιμο και απίστευτα τραγανό. Αν το προτιμάτε ακόμα πιο τραγανό αφήστε το να ψηθεί για άλλα δύο με τρία λεπτά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ξέσπασμα E. coli σε σχολεία από μολυσμένα γαλακτοκομικά – Πέντε παιδιά εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές με Αιμολυτικό Ουραιμικό Σύνδρομο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ο βραστήρας που αλλάζει τη γεύση του νερού – Άμεση ανάκληση λόγω ακαταλληλότητας υλικών
Πώς λειτουργεί το κόλπο με το αλεύρι
Λοιπόν, όταν ρίχνετε οτιδήποτε σε αλεύρι πριν το τηγανίσετε, αρχίζει να στεγνώνει την επιφάνεια για μέγιστο τραγανό αποτέλεσμα και ελάχιστο πιτσίλισμα και προστατεύει το εξωτερικό του συστατικού.
Το μπέικον, το οποίο φέρνει τα δικά του καρυκεύματα και μαγειρικό λίπος, δεν χρειάζεται να ψηθεί σε τηγάνι με λάδι. Χρειάζεστε μόνο υψηλή θερμοκρασία και το μπέικον μαγειρεύεται άψογα μόνο του χωρίς επιπλέον συστατικά.