Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Πρόστιμα 23.500€ σε εστιατόρια, beach Bar, φούρνους και σουπερμάρκετ της Χαλκιδικής

Μέσα σε 2 ημέρες ανακοινώθηκαν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ για παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

ΕΕ: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος κανονισμός για την παρακολούθηση των τροφιμογενών εστιών

Παρακολούθηση μοριακών αναλυτικών δεδομένων και υποβολή εκθέσεων.

Νέα μελέτη: Η τήρηση της Μεσογειακής διατροφής μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο COVID-19

Επιστημονική ανασκόπηση για τη σχέση μεταξύ υιοθέτησης Μεσογειακής διατροφής και Covid-19.

Όταν η Ελλάδα εισάγει αυτά που μπορεί να παράξει…

Το άθλιο εμπορικό μας ισοζύγιο.

Το νερό και ο τουρισμός

Απλά βήματα για την αύξηση του οικονομικού οφέλους από τον τουρισμό στα νησιά.

EFSA: Οι αναδυόμενοι χημικοί κίνδυνοι στα τρόφιμα

Η νέα έκθεση της EFSA για του αναδυόμενους κινδύνους σε τρόφιμα και ζωοτροφές που διακινούνται στην ΕΕ.

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και “ιχνηλατώντας” αποδυτήρια και τουαλέτες σε ελληνικές παραλίες

Ταξιδεύοντας πίσω στην Ελλάδα τον ήλιο και τη θάλασσα.

Η αλλαγή στη διατροφή που αποτρέπει τον καρκίνο του παχέος εντέρου – Νέα μελέτη

Μελέτη της κλινικής του Κλίβελαντ αποκαλύπτει τη διατροφή ως τον κύριο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μελέτη του Harvard συσχετίζει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με διαβήτη τύπου 2

Όσοι καταναλώνουν περισσότερο κόκκινο κρέας παρουσίασαν 26% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν T2D σε σχέση με εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη.

ΕΕ: Αλλαγές στον κανονισμό για τα κρασιά ΠΓΕ – Άνοιξε η διαβούλευση

Προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων στον αμπελοοινικό τομέα — απαλοιφή ορισμένων κανόνων

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Ποια είναι η κατάλληλη άσκηση για μείωση των συμπτωμάτων

Επιδράσεις της σωματικής άσκησης στη μικροχλωρίδα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Καρότα: Ο αλάνθαστος τρόπος για να πάρετε όλα τα θρεπτικά τους οφέλη – Επιστημονικό πείραμα

Βιοδιαθεσιμότητα καροτενίων από καρότα: Η επίδραση του μαγειρέματος και της προσθήκης ελαιολάδου.

Ποια τρόφιμα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη – Η πρώτη βάση δεδομένων γλυκαιμικού δείκτη και γλυκαιμικού φορτίου στα τρόφιμα

Ερευνητές δημιούργησαν την πρώτη εθνική βάση δεδομένων γλυκαιμικού δείκτη, αποκαλύπτοντας πώς τα κοινά τρόφιμα επηρεάζουν την υγεία και συμβάλλουν σε χρόνιες ασθένειες.

Ο κίνδυνος από υψηλή πρόσληψη βιταμίνης Ε – Η οριστική γνωμοδότηση της EFSA

Επιστημονική γνώμη σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης βιταμίνης Ε.

Πόσα γραμμάρια πρωτεΐνης χρειάζονται την ημέρα παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένοι

Πόσα γραμμάρια πρωτεΐνης είναι απαραίτητα κάθε μέρα για διάφορες ομάδες καταναλωτών σύμφωνα με τον ΠΟΥ και διεθνείς επιστημονικές ομάδες.

Frozen Yogurt: Μπορεί το παγωμένο γιαούρτι να μην έχει καθόλου γιαούρτι; Και όμως…

Γιατί δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε για μια ισορροπημένη διατροφή το γιαούρτι με παγωμένο γιαούρτι από... εξειδικευμένα παγωτατζίδικα. Το παγωμένο γιαούρτι κάνει διεθνώς καριέρα με την...

Τηγανητές πατάτες και κοτομπουκιές: Ποιο είναι το καταλληλότερο λάδι για πιο υγιεινό αποτέλεσμα – Πειραματική μελέτη

Αλλαγές στην ποιότητα των λιπιδίων στις τηγανιτές πατάτες, τις κροκέτες κοτόπουλου και τις κοτομπουκιές τηγανισμένες με ηλιέλαιο.

Μ. Γιαννούλης (ΕΔΟΕ): Αποκλιμάκωση της τιμής στο ελαιόλαδο – Βασικός παράγοντας αποκλιμάκωσης ο καιρός

Προοπτική αποκλιμάκωσης των τιμών ελαιολάδου φέρνει η αυξημένη φετινή παραγωγή.

Έλληνας ερευνητής ανατρέπει την πεποίθηση ότι η υψηλή κατανάλωση φυλλικού οξέος ωφελεί παγκοσμίως την υγεία

Η μείωση της πρόσληψης φυλλικού οξέος συνδέεται με υγιέστερη γήρανση σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή στο Texas A&M College.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο