Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Χορτοφαγική διατροφή: “Ναι μεν αλλά” όσον αφορά στα οφέλη – Η προειδοποίηση των επιστημόνων

Συνολικά η vegetarian και η vegan διατροφή έχουν ισχυρή στατιστική συσχέτιση με καλύτερη κατάσταση υγείας σε διάφορους παράγοντες κινδύνου.

Φριτέζα αέρα: Τα gadgets και η υγεία μας

Μείνετε μακριά από gadgets της μόδας!

Πόσο χρόνο πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο για να αυξήσουμε την βιταμίνη D στον οργανισμό μας

Επιστημονική μελέτη για τους χρόνους έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, που απαιτούνται για τη διατήρηση της επάρκειας σε επίπεδα βιταμίνης D.

Mετά το “ψεύτικο κρέας” έρχεται και ο… “πλαστικός καφές”

Τα συνθετικά-ψεύτικα τρόφιμα επελαύνουν...

Το χοιρινό κρέας δεν είναι “άλλο ένα κόκκινο κρέας”

Τα αποτελέσματα της μελέτης που δίνουν μια πιο καθαρή εικόνα.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Συνειδητοποιημένοι καταναλωτές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutriscore – Της Ντίας Χωραφά*

Διατροφική πολιτική, προαγωγή της δημόσιας υγείας και το σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutri-score.

Υδρογονάνθρακες ορυκτών ελαίων στα τρόφιμα: Μια ιστορία 24 ετών

Θέσπιση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου περιεκτικότητας Αρωματικών Υδρογονανθράκων Ορυκτελαίων (ΜΟΑΗ) στα τρόφιμα.

Ελληνικά αμπελόφυλλα με απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Ειδοποίηση RASFF

Ελληνικά αμπελόφυλλα με το απαγορευμένο από το 2020 φυτοφάρμακο, chlorpyrifos.

Πως ένα μποϊκοτάζ σε σουπερμάρκετ για τις τιμές έφερε τα πάνω κάτω

Το μποϊκοτάζ στα Loblaw στέλνει ένα μήνυμα σε όλα τα σουπερμάρκετ.

Δεν είμαστε “άγγελοι” όλοι οι Ακαδημαϊκοί!

Μπορεί να είναι η αλήθεια υποκειμενική;

Σεξουαλικός προσανατολισμός και τεστοστερόνη: Η επίδραση της διατροφής

Πως τα επίπεδα τεστοστερόνης από την εμβριακή ηλικία σχετίζονται με την σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την συνολική υγεία και πως η διατροφή μπορεί να δουλέψει υπέρ ή κατά.

Προσοχή: Νέες ανακλήσεις επικίνδυνων αφρόλουτρων και σαπουνιών Palmolive, FA, DOVE, SYOSS και Badedas

Το Σύστημα ειδοποίησης της ΕΕ συνεχώς «εμπλουτίζεται» με νέα παράνομα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Θ. Παπαδόπουλος (Alpiconn): «H επιτυχία των μονάδων παραγωγής βασίζεται στη βέλτιστη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας»

Συνέντευξη στο cibum του Business Development της Alpiconn, Θεόδωρου Παπαδόπουλου που διακρίθηκε στα FEA 2023.

Όταν το κράτος “ροχαλίζει”…

"Χορεύουν" οι επιτήδειοι...

Τα 7+1 τρόφιμα που έχουν προκαλέσει τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις παγκοσμίως

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ποια τρόφιμα προκαλούν πιο συχνά τροφική δηλητηρίαση.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα

Μύθοι και αλήθειες για τα τρόφιμα που υπόκεινται σε υψηλό βαθμό επεξεργασίας.

Γιατί είμαστε κακοί στο Marketing;

Οι χαμένες ευκαιρίες.

Το αλάτι αυξάνει κατά 40% τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου – Επιστημονική μελέτη

Η σύνδεση της κατανάλωσης αλατιού με τον καρκίνο του στομάχου φαίνεται για πρώτη φορά και στην Ευρώπη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο