Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΕΕ ενέκρινε την κοινοπραξία Fonterra με τη Royal DSM – Παραγωγή γαλακτοκομικών από ζύμωση ακριβείας

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΗ ΕΕ ενέκρινε την κοινοπραξία Fonterra με τη Royal DSM - Παραγωγή γαλακτοκομικών από ζύμωση ακριβείας
spot_img

Η κοινοπραξία, Tasman BV, θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία και θα αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται γαλακτοκομικές πρωτεΐνες που προέρχονται από ζύμωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγχωνεύσεων της ΕΕ, τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης από τον όμιλο Royal DSM NV της Ολλανδίας και την Fonterra Cooperative Group Ltd., στη Νέα Ζηλανδία. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συνεργασία δεν θα εγείρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της περιορισμένης θέσης των εταιρειών στην αγορά στις σχετικές αγορές.

- Advertisement -

Η κοινοπραξία, Tasman BV, θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία και θα αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται γαλακτοκομικές πρωτεΐνες που προέρχονται από ζύμωση. Το προϊόν παραγωγής/τελικό προϊόν Tasman είναι ένα εναλλακτικό συστατικό, με παρόμοιες ιδιότητες με τα γαλακτοκομικά που μπορεί να πωληθεί, π.χ., σε παρασκευαστές προϊόντων διατροφής (εναλλακτικά γαλακτοκομικά) και σε εξειδικευμένες εφαρμογές διατροφής (παρασκευάσματα για βρέφη, ιατρική διατροφή).

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2019 για να οικοδομήσουν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του τρόπου χρήσης της επιστήμης και της τεχνολογίας ζύμωσης ακριβείας για την παραγωγή πρωτεϊνών παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά. 

Η DSM δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση θρεπτικών και βιοϊατρικών συστατικών παγκοσμίως. Η Fonterra δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων παγκοσμίως.

Πηγή: Agriland

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα