Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΕΕ ενέκρινε την κοινοπραξία Fonterra με τη Royal DSM – Παραγωγή γαλακτοκομικών από ζύμωση ακριβείας

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΗ ΕΕ ενέκρινε την κοινοπραξία Fonterra με τη Royal DSM - Παραγωγή γαλακτοκομικών από ζύμωση ακριβείας
spot_img

Η κοινοπραξία, Tasman BV, θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία και θα αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται γαλακτοκομικές πρωτεΐνες που προέρχονται από ζύμωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγχωνεύσεων της ΕΕ, τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης από τον όμιλο Royal DSM NV της Ολλανδίας και την Fonterra Cooperative Group Ltd., στη Νέα Ζηλανδία. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συνεργασία δεν θα εγείρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της περιορισμένης θέσης των εταιρειών στην αγορά στις σχετικές αγορές.

Η κοινοπραξία, Tasman BV, θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία και θα αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται γαλακτοκομικές πρωτεΐνες που προέρχονται από ζύμωση. Το προϊόν παραγωγής/τελικό προϊόν Tasman είναι ένα εναλλακτικό συστατικό, με παρόμοιες ιδιότητες με τα γαλακτοκομικά που μπορεί να πωληθεί, π.χ., σε παρασκευαστές προϊόντων διατροφής (εναλλακτικά γαλακτοκομικά) και σε εξειδικευμένες εφαρμογές διατροφής (παρασκευάσματα για βρέφη, ιατρική διατροφή).

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2019 για να οικοδομήσουν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του τρόπου χρήσης της επιστήμης και της τεχνολογίας ζύμωσης ακριβείας για την παραγωγή πρωτεϊνών παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά. 

Η DSM δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση θρεπτικών και βιοϊατρικών συστατικών παγκοσμίως. Η Fonterra δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων παγκοσμίως.

Πηγή: Agriland

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο