Τι σχέση μπορεί να έχει η αναλογία δείκτη και παράμεσου με το πόσα ποτηράκια πίνετε;
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει μια περίεργη συσχέτιση με τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ ενός ατόμου: την αναλογία του τέταρτου δακτύλου του, του παράμεσου προς τον δείκτη! Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια σχέση ανάμεσα στο να έχεις ένα δάχτυλο που είναι μεγαλύτερο από τον δείκτη και την υψηλή κατανάλωση αλκοόλ .
Η αναλογία του μήκους των δακτύλων μας είναι κάτι που ορίζεται πριν από τη γέννηση, εν μέρει επηρεασμένο από τις ορμόνες στις οποίες εκτιθέμεθα στη μήτρα. Τα άτομα που εκτίθενται σε περισσότερα οιστρογόνα τείνουν να έχουν τον δείκτη μακρύτερο, ενώ όσοι εκτίθενται σε περισσότερη τεστοστερόνη μπορεί να έχουν τα υπόλοιπα δάχτυλα μακρύτερα από τον δείκτη. Υπάρχουν επίσης άτομα των οποίων δείκτης και παράμεσος έχουν το ίδιο μήκος.
- Δείτε επίσης: Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής της μοντέρνας υπερτροφής
- Δείτε επίσης: Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση
Αυτή η τελευταία μελέτη εξέτασε 258 συμμετέχοντες μαθητές – 169 από αυτούς γυναίκες – για να δει ποια ήταν η αναλογία των δακτύλων τους και πόσο αλκοόλ κατανάλωναν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρχε συσχέτιση μεταξύ της υψηλότερης κατανάλωσης αλκοόλ και των μακρύτερων παραμέσων σε σχέση με τους δείκτες υποδεικνύοντας την πιθανή επιρροή των ορμονών.
«Ένα μοτίβο σαν αυτό υποδηλώνει εμπλοκή ορμονών φύλου, όπως η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα», δήλωσε ο καθηγητής John Manning, της ερευνητικής ομάδας Εφαρμοσμένων Αθλητισμού, Τεχνολογίας, Άσκησης και Ιατρικής (A-STEM) του Πανεπιστημίου Swansea . «Η αναλογία ψηφίων (2D:4D: τα σχετικά μήκη του 2ου [δείκτη] και του 4ου [παράμεσου] δακτύλου) πιστεύεται ότι είναι ένας δείκτης πρώιμης τεστοστερόνης (μακρύ 4ο ψηφίο) και οιστρογόνου (μακρύ 2ο ψηφίο).»
- Δείτε επίσης: Ανατροπή στο δικαστικό σίριαλ με γνωστό εμφιαλωμένο νερό – Παραπλανεί ή όχι τους καταναλωτές;
- Δείτε επίσης: Σκάνδαλο: Ο Ιταλικός πελτές που κατακλύζει την ΕΕ είναι τελικά κινέζικος και μάλιστα με καταναγκαστική εργασία σύμφωνα με το BBC
«Είναι γνωστό ότι οι εξαρτημένοι από το αλκοόλ ασθενείς έχουν πολύ μακρύ παράμεσο σε σχέση με τον δείκτη τους, υποδηλώνοντας υψηλή τεστοστερόνη σε σχέση με την έκθεση στα οιστρογόνα πριν από τη γέννηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνειρμοί ήταν ισχυρότεροι για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες».
- Δείτε επίσης: Σταφύλια όλον τον χρόνο τίγκα στα φυτοφάρμακα – Έρευνα
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο συσχετισμός δεν μπορεί να καθορίσει την αιτία και το αποτέλεσμα, επομένως η ύπαρξη μιας συγκεκριμένης αναλογίας των δακτύλων δεν υπαγορεύει το αποτέλεσμα ενός ατόμου – αλλά οι επιστήμονες ελπίζουν ότι ο εντοπισμός της σύνδεσης θα μπορούσε να φωτίσει τους παράγοντες που υποκρύπτουν τη χρήση αλκοόλ.
Η μελέτη δημοσιεύεται στο American Journal Of Human Biology .