Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για μπακαλιάρο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για μπακαλιάρο
spot_img

Συνταγή για διπλομαγειρεμένο μπακαλιάρο με πατάτες , κολοκυθάκια και καρότα βραστά.

Της Χριστίνας Bors.

Μεγάλη, διπλή γιορτή η αυριανή. 25η Μαρτίου λοιπόν και οι περισσότεροι θα μαγειρέψουμε σπίτι και θα επιδιώξουμε να περάσουμε όμορφα με φίλους και τον παραδοσιακό μπακαλιάρο συνοδεία σκορδαλιάς.

Είτε κροκέτες, είτε με σκορδαλιά ή πανέ στο φούρνο, ή στον φούρνο με πατάτες, ή γεμιστός, ή στο τηγάνι με σάλτσα όπως ο καθείς επιθυμεί. Και παρά το ότι οι Αρχαίοι Έλληνες τον έλεγαν “γάιδαρο” και οι σύγχρονοι χρησιμοποιούν το όνομα του είτε για να πουν ότι κάποιος είναι πολύ αδύνατος, είτε ότι λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα (μπακαλιαρίζει) παραμένει πολύ νόστιμος.

Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή για να τον απολαύσετε.

Α. Διπλομαγειρεμένος μπακαλιάρος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ για 4 μερίδες

  • 60 gr ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απλή
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • λάδι αραβοσίτου για το τηγάνισμα
  • 4 μερίδες μπακαλιάρου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο.

Ζεσταίνουμε το λάδι αραβοσίτου σε αντικολλητικό τηγάνι. Καρυκεύουμε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε για 4 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπολ. Βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τα φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου μια κουταλιά πάνω από κάθε κομμάτι).

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο από πάνω, ενώ τα φιλέτα είναι ζεστά.

Σερβίρετε αμέσως με πατάτες , κολοκυθάκια και καρότα βραστά.

Πατάτες , κολοκυθάκια και καρότα βραστά

Υλικά (4-6 μερίδες)

  • 1 κιλό πατάτες μεσαίες
  • 500 gr κολοκυθάκια μικρά
  • 500 gr καρότα μεσαία
  • αλάτι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο, χυμός από 2 λεμόνια ή ξίδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Βάζουμε πρώτα τα καρότα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι και αλάτι και τα βράζουμε ώσπου να μισό μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να βράζουμε. Τα σουρώνουμε όλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα κόβουμε ή και όχι. Βάζουμε λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, ρίγανη σε ένα σέικερ. Την σάλτσα αυτή την απλώνουμε πάνω από τα βρασμένα λαχανικά και σερβίρουμε ζεστά η κρύα!

Μην ξεχνάτε ότι το αυριανό  φαγοπότι απαιτεί το ανάλογο πότισμα. Ας το γλεντήσουμε όπως παλιά βρε αδερφέ! Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά!!!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα