Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
27.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη προειδοποιεί: Οι νέοι δυσκολεύονται να αγοράσουν υγιεινό φαγητό

ΑρχικήΝέαΜελέτη προειδοποιεί: Οι νέοι δυσκολεύονται να αγοράσουν υγιεινό φαγητό
spot_img

Ένας στους τέσσερις νέους δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε υγιεινές επιλογές τροφίμων.

Το υψηλό κόστος των υγιεινών τροφίμων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή.

Για πολλούς, ειδικά για όσους προέρχονται από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα ή είναι νέοι γονείς, η πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα είναι περιορισμένη, οδηγώντας συχνά σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.

Η οικονομική πίεση σε συνδυασμό με την έλλειψη ποιοτικών επιλογών σε τοπικό επίπεδο, δυσκολεύει την κατανάλωση θρεπτικών γευμάτων, δημιουργώντας μια ανησυχητική κατάσταση που επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των νέων.

Έρευνα του Barnardo’s και του Co-op ανέδειξε ότι το υψηλό κόστος των υγιεινών τροφίμων αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για τους νέους ανθρώπους, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους σε θρεπτική διατροφή. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στους ευάλωτους νέους γονείς, οι οποίοι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

Ένας στους τέσσερις νέους δηλώνει ότι δυσκολεύεται να βρει υγιεινά τρόφιμα στην κοινότητά του, ενώ περισσότεροι από ένας στους τρεις έχουν βρεθεί σε κατάσταση όπου δεν μπορούν να πληρώσουν για φαγητό.

Η έλλειψη τοπικών καταστημάτων που προσφέρουν θρεπτικά τρόφιμα και η κακή ποιότητα των διαθέσιμων επιλογών, σε συνδυασμό με την κοινωνική απομόνωση που αισθάνονται πολλοί νέοι, επιδεινώνουν το πρόβλημα. Ο Kyson, ένας 21χρονος άστεγος, ανέφερε ότι αγωνίζεται να βρει τρόφιμα από την ηλικία των 18 ετών και σοκαρίστηκε ακούγοντας νέους μόλις 13 ετών να μιλούν για παρόμοια προβλήματα.

Ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο επισιτιστικής ανασφάλειας είναι οι νέοι ηλικίας 16 έως 24 ετών που έχουν μετακομίσει από το σπίτι τους και έχουν δικές τους οικογένειες. Δύο στα δέκα τέτοια νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα πρόσβασης σε τρόφιμα, ποσοστό διπλάσιο σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Σχεδόν τέσσερα στα πέντε μέλη του Co-op ηλικίας 16 έως 25 ετών δηλώνουν ότι έχουν παραλείψει γεύματα λόγω οικονομικών δυσχερειών, με πολλούς νέους γονείς να θυσιάζουν τα δικά τους γεύματα για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα φάνε.

Η έρευνα καταλήγει ότι χρειάζονται επείγουσες αλλαγές για να διασφαλιστεί ότι οι οικογένειες θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν υγιεινά τρόφιμα. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι τοπικές αρχές και οι επιχειρήσεις καλούνται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την πείνα στις κοινότητες και να διασφαλίσουν ότι κανένα παιδί δεν θα στερείται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή του.

https://www.barnardos.org.uk/news/1-in-4-young-people-struggle-access-healthy-food-choices-communities

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένο νερό ή νερό βρύσης; – Νέα επιστημονική μελέτη

Κάθε λεπτό αγοράζονται 1 εκατομμύριο εμφιαλωμένα νερά παγκοσμίως!

BEST in TASTE by cibum: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός γεύσης με κριτές καταναλωτές και πρωτόκολλο ISO

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των γευστικών δοκιμών και η υποβολή συμμετοχών - Καινοτόμος τρόπος αξιολόγησης των προϊόντων και πιάτων, που στηρίζεται στην άποψη των καταναλωτών και όχι των ειδικών.

Ερευνητές εντόπισαν σχεδόν 200 ουσίες που συνδέονται με καρκίνο του μαστού σε συσκευασίες τροφίμων!

Νέα συγκλονιστική μελέτη δείχνει ότι παρά την αυστηρή νομοθεσία, οι καταναλωτές είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στα κενά των προτύπων που ρυθμίζουν τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο