Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

147.000 κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά το Φεστιβάλ Μεσοφθινοπώρου στην Ταιβάν

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων147.000 κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά το Φεστιβάλ Μεσοφθινοπώρου στην Ταιβάν
spot_img

Οι περισσότερες αναφορές ομαδικής διάρροιας της τελευταίας πενταετίας.

    Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας συνεχίστηκαν στην Ταϊπέι μετά το Φεστιβάλ του Μεσοφθινοπώρου και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) εκτίμησαν ότι η επιδημία θα κορυφωθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες το CDC ανακοίνωσε ότι από τις 15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, έγιναν περίπου 147.000 ιατρικές επισκέψεις για διάρροια, αύξηση 5,7% από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το CNA. Συνολικά αναφέρθηκαν 123 περιπτώσεις ομαδικής διάρροιας, σημειώνοντας υψηλό πενταετίας τόσο για ιατρικές επισκέψεις όσο και για ομαδικές αναφορές.

- Advertisement -

   Ο διευθυντής του Κέντρου Επιδημικής Νοημοσύνης του CDC Guo Hung-wei (郭宏偉) είπε ότι οι δοκιμές παθογόνων έδειξαν 47 θετικά κρούσματα, με τον νοροϊό να ανιχνεύθηκε σε 28 περιπτώσεις, αντιπροσωπεύοντας το 60%, ακολουθούμενο από το Vibrio parahaemolyticus σε 12 περιπτώσεις, που αντιστοιχεί στο 25,5%.

   Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο καθώς το ξέσπασμα της γαστρεντερίτιδας συνήθως κορυφώνεται γύρω από το Φεστιβάλ των μέσων του φθινοπώρου κάθε χρόνο. Τα κύρια συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό. Κατά τη διάρκεια μιας γαστρεντερικής λοίμωξης, ο Lo είπε ότι τα άτομα πρέπει να ξεκουράζονται επαρκώς, να παραμένουν ενυδατωμένα με θρεπτικά συστατικά και ηλεκτρολύτες και να εφαρμόζουν το σωστό πλύσιμο των χεριών για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης παθογόνων.

   Το CDC υπενθύμισε επίσης στο κοινό ότι τα πρόσφατα περιστατικά ομαδικής διάρροιας προκλήθηκαν κυρίως από νοροϊό, ο οποίος είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και έχει περίοδο επώασης από 24 έως 48 ώρες. Ανιχνεύθηκαν επίσης βακτηριακά παθογόνα όπως το Vibrio parahaemolyticus και η Salmonella, με περίοδο επώασης που κυμαίνεται από μερικές ώρες έως πέντε ημέρες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα