Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δυναμικό «μπάσιμο» με ρετρό συσκευασίες από τα αναψυκτικά Κλιάφα

ΑρχικήΝέαΔυναμικό «μπάσιμο» με ρετρό συσκευασίες από τα αναψυκτικά Κλιάφα
spot_img

cibum team

 

Δυναμικό «μπάσιμο» στην ελληνική αγορά, με νέες ρετρό συσκευασίες, κάνουν τα αναψυκτικά Κλιάφα.

- Advertisement -

Τα αναψυκτικά από τα Τρίκαλα, που είναι πολύ γνωστά σε όλη τη Θεσσαλία, ταξιδεύουν πια σε όλη την Ελλάδα, με συσκευασίες που έρχονται να θυμίσουν την (σχεδόν) αιωνόβια ιστορία της εταιρείας, που σε λίγο γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Τα νέα προϊόντα ΚΛΙΑΦΑ περιλαμβάνουν Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, Βυσσινάδα και Σόδα, σε νέες συσκευασίες.

Η αιωνόβια εταιρεία από τα Τρίκαλα

Η εταιρεία Κλιάφα ιδρύθηκε το 1926 με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1927, το μεράκι για τα αναψυκτικά οδήγησαν τον ιδρυτή της, στην εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών, η οποία είχε τη δυνατότητα να παράγει 120 φιάλες την ώρα.

Το 1950 η δυνατότητα παραγωγής είχε ήδη φτάσει την εμφιάλωση 1.000 μπουκαλιών την ώρα, ενώ μια επένδυση στα τέλη της δεκαετίας του ’60 η παραγωγή αεριούχων ποτών ανέρχεται στις 8.000 φιάλες την ώρα.

Είναι η εποχή, που εκτός από λεμονάδα, πορτοκαλάδα, γκαζόζα και σόδα, παράγονται και νέα προϊόντα, όπως βυσσινάδα και χυμός μήλου.

Το 1977 άρχισε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, παράγοντας για λογαριασμό της (φασόν) Coca Cola, Sprite και Fanta. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε ως το 2006.

Το 1984 το εργοστάσιο αεριούχων ποτών Κλιάφα επεκτείνεται με την προσθήκη μίας νέας αυτόματης γραμμής εμφιάλωσης, η οποία έχει την ικανότητα να παράγει 30.000 μπουκάλια την ώρα.

Το 2020 η ιστορική εταιρεία πέρασε στην ιδιοκτησία των αδελφών Σαράντη και τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία».

Ήδη προχωρούν σε νέες επενδύσεις, τόσο στις εγκαταστάσεις, όσο και στο λανσάρισμά της στις αγορές όλης της χώρας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα