Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δυναμικό «μπάσιμο» με ρετρό συσκευασίες από τα αναψυκτικά Κλιάφα

ΑρχικήΝέαΔυναμικό «μπάσιμο» με ρετρό συσκευασίες από τα αναψυκτικά Κλιάφα
spot_img

cibum team

 

Δυναμικό «μπάσιμο» στην ελληνική αγορά, με νέες ρετρό συσκευασίες, κάνουν τα αναψυκτικά Κλιάφα.

Τα αναψυκτικά από τα Τρίκαλα, που είναι πολύ γνωστά σε όλη τη Θεσσαλία, ταξιδεύουν πια σε όλη την Ελλάδα, με συσκευασίες που έρχονται να θυμίσουν την (σχεδόν) αιωνόβια ιστορία της εταιρείας, που σε λίγο γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Τα νέα προϊόντα ΚΛΙΑΦΑ περιλαμβάνουν Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, Βυσσινάδα και Σόδα, σε νέες συσκευασίες.

Η αιωνόβια εταιρεία από τα Τρίκαλα

Η εταιρεία Κλιάφα ιδρύθηκε το 1926 με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1927, το μεράκι για τα αναψυκτικά οδήγησαν τον ιδρυτή της, στην εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών, η οποία είχε τη δυνατότητα να παράγει 120 φιάλες την ώρα.

Το 1950 η δυνατότητα παραγωγής είχε ήδη φτάσει την εμφιάλωση 1.000 μπουκαλιών την ώρα, ενώ μια επένδυση στα τέλη της δεκαετίας του ’60 η παραγωγή αεριούχων ποτών ανέρχεται στις 8.000 φιάλες την ώρα.

Είναι η εποχή, που εκτός από λεμονάδα, πορτοκαλάδα, γκαζόζα και σόδα, παράγονται και νέα προϊόντα, όπως βυσσινάδα και χυμός μήλου.

Το 1977 άρχισε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, παράγοντας για λογαριασμό της (φασόν) Coca Cola, Sprite και Fanta. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε ως το 2006.

Το 1984 το εργοστάσιο αεριούχων ποτών Κλιάφα επεκτείνεται με την προσθήκη μίας νέας αυτόματης γραμμής εμφιάλωσης, η οποία έχει την ικανότητα να παράγει 30.000 μπουκάλια την ώρα.

Το 2020 η ιστορική εταιρεία πέρασε στην ιδιοκτησία των αδελφών Σαράντη και τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία».

Ήδη προχωρούν σε νέες επενδύσεις, τόσο στις εγκαταστάσεις, όσο και στο λανσάρισμά της στις αγορές όλης της χώρας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα