Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα Νοθεία Φέτας: Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα

ΑρχικήΝέαΝέα Νοθεία Φέτας: Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα
spot_img

cibum team


Το σκάνδαλο νοθευμένης φέτας στην σουηδική αγορά ξέσπασε όταν η εταιρία Di Luca & Di Luca AB, με έδρα την Στοκχόλμη, έστειλε για ανάλυση δείγματα φέτας των σημάτων ”BABA FARM” και ”Garant Feta” από τα ράφια σουηδικών supermarket. Στο πρώτο σήμα βρέθηκε μόνο αγελαδινό γάλα και δεν ανιχνεύτηκε καθόλου αιγοπρόβειο, ενώ στο δεύτερο μόνο ελάχιστη ποσότητα πρόβειου και μεσσαία ποσότητα γίδινου.

Τα σήματα αυτά συνδέονται με την LA Farm AE των Τρικάλων και ο ιδιοκτήτης Ευάγγελος Πλεξίδας μίλησε στο “Ύπαιθρος χώρα” αφήνoντας αιχμές για την διαδικασία ελέγχου. Κατά την άποψή του η λήψη των δειγμάτων και η εξέτασή τους δεν έγινε με τον προβλεπόμενο τρόπο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους εξαντλητικούς ελέγχους που εχει δεχθεί η εταιρία του από κλιμάκια ΕΛΓΟ – ”Δήμητρα” το τελευταίο διάστημα χωρίς να διαπιστωθεί κάτι μεμπτό. Ο επιχειρηματίας δήλωσε πως στους ελέγχους των αρχών έγινε έλεγχος των ισοζυγίων για τους τελευταίους 18 μήνες και δεν βρέθηκε πρόβλημα, ενώ και σουηδική αλυσιδα διενήργησε αναλύσεις και τα δείγματα βρέθηκαν κανονικά.

Κατά την άποψη του κ. Πλεξίδα η υπόθεση είναι δυσφημιστική για την φέτα και είναι αποτέλεσμα κακόβουλων πράξεων που εκπορεύονται από τον μεγάλο ανταγωνισμό για πωλήσεις φέτας που φτάνει σε βαθμό αντιπαλότητας μεταξύ των εμπόρων φέτας αλλά και των γαλακτοβιομηχανιών.

- Advertisement -

Τέλος σημειώνει πως η εταιρία του μαζί με ομοειδής επιχειρήσεις δίνουν αγώνα να αυξηθεί η τιμή της φέτας διεθνώς και να επωφεληθεί με αυτο τον τρόπο και ο έλληνας κτηνοτρόφος. Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας βρίσκονται απέναντι οι αλυσίδες supermarket του εξωτερικού.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο ypaithros.gr ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα