Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει… λουκανοπιτάκια!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει... λουκανοπιτάκια!
spot_img

Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Δύο από τις πιο δημοφιλείς ζυθοποιίες της Βρετανίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Λουκάνικου με ένα ποτό που παράγεται αποκλειστικά ως φόρος τιμής στο αγαπημένο αλμυρό σνακ των κρεατοφάγων: sausage rolls ή αλλιώς τα γνωστά σε εμάς λουκανικοπιτάκια.

- Advertisement -

Πρόκειται για τις ζυθοποιίες The Wild Beer Co. και Bin Day Brewing , οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την πρώτη μπύρα που παράγεται ειδικά για να συνοδεύσει επάξια τα λουκανικοπιτάκια που όλοι γνωρίζουμε είναι λουκάνικα τυλιγμένα σε ζύμη είτε κουρού είτε σφολιάτα είτε σε φύλλα κρούστας. Το όνομα αυτής είναι «Roll With It». Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Η μπύρα φτιάχνεται σε ένα «mini mash», βαρέλι το οποίο έχει θερμανθεί με κόκκινα πετρώματα βασάλτη που είχαν επίσης ψηθεί στους 500 βαθμούς κελσίου περίπου, σε φούρνο πίτσας. Αυτή η παρτίδα στη συνέχεια καραμελώνεται και εισάγεται σε μεγαλύτερο πολτό, μέχρι τελικά να αναμειχθεί με χυμό μήλου για γλυκιά γεύση. Ένα κουτάκι 440 ml περιέχει 5%  αλκοόλ και κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ το ένα. Διατίθενται και σε συσκευασίες σε προσφορά για ειδικές περιστάσεις, όπως τη Μέρα του Πατέρα.

Ο Brett Ellis, ζυθοποιός και συνιδρυτής της The Wild Beer Co., δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Canbridgeshire Live, πως μια μπύρα που παρασκευάζεται για να συνδυάζεται με λουκάνικα πρέπει να είναι εύκολη στην κατανάλωση, να έχει τη γλυκιά γεύση των ζουμερών μήλων, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τη βουτυράτη γεύση. Προτείνουν, μάλιστα πως αυτοί είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και προτείνουν τους καταναλωτές να τη δοκιμάσουν.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα