Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει… λουκανοπιτάκια!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει... λουκανοπιτάκια!
spot_img

Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Δύο από τις πιο δημοφιλείς ζυθοποιίες της Βρετανίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Λουκάνικου με ένα ποτό που παράγεται αποκλειστικά ως φόρος τιμής στο αγαπημένο αλμυρό σνακ των κρεατοφάγων: sausage rolls ή αλλιώς τα γνωστά σε εμάς λουκανικοπιτάκια.

Πρόκειται για τις ζυθοποιίες The Wild Beer Co. και Bin Day Brewing , οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την πρώτη μπύρα που παράγεται ειδικά για να συνοδεύσει επάξια τα λουκανικοπιτάκια που όλοι γνωρίζουμε είναι λουκάνικα τυλιγμένα σε ζύμη είτε κουρού είτε σφολιάτα είτε σε φύλλα κρούστας. Το όνομα αυτής είναι «Roll With It». Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Η μπύρα φτιάχνεται σε ένα «mini mash», βαρέλι το οποίο έχει θερμανθεί με κόκκινα πετρώματα βασάλτη που είχαν επίσης ψηθεί στους 500 βαθμούς κελσίου περίπου, σε φούρνο πίτσας. Αυτή η παρτίδα στη συνέχεια καραμελώνεται και εισάγεται σε μεγαλύτερο πολτό, μέχρι τελικά να αναμειχθεί με χυμό μήλου για γλυκιά γεύση. Ένα κουτάκι 440 ml περιέχει 5%  αλκοόλ και κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ το ένα. Διατίθενται και σε συσκευασίες σε προσφορά για ειδικές περιστάσεις, όπως τη Μέρα του Πατέρα.

Ο Brett Ellis, ζυθοποιός και συνιδρυτής της The Wild Beer Co., δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Canbridgeshire Live, πως μια μπύρα που παρασκευάζεται για να συνδυάζεται με λουκάνικα πρέπει να είναι εύκολη στην κατανάλωση, να έχει τη γλυκιά γεύση των ζουμερών μήλων, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τη βουτυράτη γεύση. Προτείνουν, μάλιστα πως αυτοί είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και προτείνουν τους καταναλωτές να τη δοκιμάσουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο