Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Μαγειρική σόδα από διοξείδιο του άνθρακα

Ένα νέο εργοστάσιο στη Βρετανία, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και το μετατρέπει σε πρώτη ύλη τροφίμων

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Μαγειρική σόδα από διοξείδιο του άνθρακα
spot_img

Ένα νέο εργοστάσιο στη Βρετανία, δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και το μετατρέπει σε πρώτη ύλη τροφίμων

Το διττανθρακικό νάτριο, γνωστό στην καθομιλουμένη ως «μαγειρική σόδα», έχει ποικίλες χρήσεις και βρίσκεται σε οικιακές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαγειρικής σόδας στην Ευρώπη, η Tata Chemicals Europe (TCE), ξεκίνησε την παραγωγή με έναν καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Αυτή η μοναδική και καινοτόμος διαδικασία έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με περαιτέρω διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η μαγειρική σόδα Ecokarb® θα εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας δεκάδες εκατομμύρια έσοδα από εξαγωγές κάθε χρόνο. Μεγάλο μέρος του εξαγόμενου διττανθρακικού νατρίου θα χρησιμοποιηθεί στην αιμοκάθαρση για τη θεραπεία ατόμων που ζουν με νεφρική νόσο.

Η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης μονάδας δέσμευσης και χρήσης άνθρακα βιομηχανικής κλίμακας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εγκατάσταση των 20 εκατομμυρίων λιρών θα απορροφά 40.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο από τις εκπομπές ενέργειας. Αυτό το CO2 στη συνέχεια θα μετατραπεί σε τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία που παράγει μια πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μαγειρικής σόδας. 

Το εργοστάσιο θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα της TCE κατά 10% και το CO2 που συλλαμβάνεται θα ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 20.000 αυτοκινήτων από το δρόμο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα