Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να φτιάξετε πατατάκια σε φριτέζα αέρα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠώς να φτιάξετε πατατάκια σε φριτέζα αέρα
spot_img

Υγιεινά πατατάκια χωρίς συντηρητικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Εάν έχετε φριτέζα αέρα ακολουθεί η απόλυτη συνταγή για να φτιάξετε πατατάκια στο σπίτι και είτε να τα απολαύσετε μόνα τους, είτε να συνοδεύσετε το κυρίως πιάτο, κρέας ή ψάρι. Θα χρειαστούν δύο μεγάλες πατάτες, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, σπρέι ελαιόλαδο (εάν δεν έχετε, θα χρειαστεί λίγο λάδι με το οποίο θα ραντίσετε τις πατάτες) και προαιρετικά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 360°. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αρκετό παγωμένο νερό για να σκεπαστούν εντελώς. Μουλιάστε για 15 λεπτά.  Προσθέστε περισσότερο παγωμένο νερό και μουλιάστε άλλα 15 λεπτά.
  2. Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε πετσέτες για να στεγνώσουν. Ψεκάστε τις με μαγειρικό σπρέι ελαιολάδου ή ραντίστε τις με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Σε παρτίδες, τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε μία στρώση στο λαδωμένο ταψί μέσα στο καλάθι της φριτέζας. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν, 15-17 λεπτά, ανακατεύοντας και γυρίζοντας κάθε 5-7 λεπτά. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως τις πατάτες τις μουλιάζουμε για να απομακρυνθεί το φυσικό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές ενώ δεν κολλάνε και μεταξύ τους. Οι θερμοκρασίες διαφέρουν σε κάθε φριτέζα γι’ αυτό εάν δεν είναι αρκετά τραγανές ίσως να χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέσα στη φριτέζα. Να ξέρετε επίσης πως τα τηγανισμένα στον αέρα τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα υγιεινά, αλλά μειώνουν τις θερμίδες από το λίπος που διαφορετικά θα χρησιμοποιούσαν για τηγανητά φαγητά.

Πηγή: taste of Home

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο