Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σ. Κεδίκογλου: Να δώσουμε στο ελληνικό μέλι την αξία που του αναλογεί

ΑρχικήΝέαΣ. Κεδίκογλου: Να δώσουμε στο ελληνικό μέλι την αξία που του αναλογεί
spot_img

Ο ΥφΑΑΤ επισκέφθηκε τη σύγχρονη μονάδα τυποποίησης μελιού εταιρίας στο ΒΙΟ.ΠΑ

Για τα τεχνολογικά εργαλεία με τα οποία θωρακίζεται το ελληνικό μέλι μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, από τα εγκαίνια σύγχρονης μονάδας τυποποίησης μελιού εταιρίας στο ΒΙΟ.ΠΑ ‘Ανω Λιοσίων.

   Συγκεκριμένα ο κ. Κεδίκογλου έκανε αναφορά στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, την Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα και την ψηφιακή υπηρεσία «e-honey» που αφορά στο ισοζύγιο μελιού. «Οι νοθείες και οι ελληνοποιήσεις πλήττουν τον κλάδο», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «χρωστάμε να δώσουμε στο μέλι την αξία που του αναλογεί».

   Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε επίσης στις προσπάθειες ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού, υπογραμμίζοντας ότι «για να πετύχουμε την κατοχύρωση του ελληνικού σήματος, κινούμαστε σε δύο άξονες: τον επιστημονικό και τον αγορανομικό». Τέλος, όπως είπε, το επιστημονικό συμβούλιο που έχει συσταθεί «απαρτίζεται από κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου όπου ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσα: πρωτόκολλο αναλύσεων που να πιστοποιεί ότι είναι ελληνικό το μέλι και την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων των 7 βασικών ειδών μελιού, όπου θα αναγράφονται στην ετικέτα». 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα