Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Ελληνικές αρχές μπλόκαραν εισαγωγή φορτίων με σουσάμι στα σύνορα

ΑρχικήΝέαΟι Ελληνικές αρχές μπλόκαραν εισαγωγή φορτίων με σουσάμι στα σύνορα
spot_img

Δυο ειδοποιήσεις RASFF από την Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα (RASFF)  για φορτία σουσαμιού από το Σουδάν και την Ουγκάντα. Σε δύο ξεχωριστές ειδοποιήσεις εη Ελλάδα ενημέρωσε πως τα φορτία δεν έφεραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και όπως αναφέρεται «Absence of health certificate»

- Advertisement -

Ο έλεγχος έγινε στα σύνορα και το σουσάμι και από τις δύο χώρες δεσμεύτηκε και δεν πρόλαβε να διατεθεί στην Ελληνική αγορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μπλοκάρει εισαγωγές σουσαμιού λόγω απουσία πιστοποιητικών. Το ακατάλληλο σουσάμι προέρχεται κυρίως από Σουδάν, Ουγκάντα και Αιθιοπία και Νιγηρία.

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, για πολλούς Έλληνες το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, παστέλι, κουλούρι και ταχινόπιτα) αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής τους.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα