Αυτό το ξέρετε: Επικεφαλής της εκστρατείας για την υιοθέτηση από την ΕΕ αυτού του συστήματος κατάταξης και αξιολόγησης των τροφίμων είναι η ελβετική πολυεθνική επεξεργασμένων τροφίμων Nestlé
Στην διεθνή πρακτική του HACCP, τα GHP (good hygiene practice), GMP (good manufacture practice) και η ιχνηλασιμότητα είναι στο καθημερινό «μενού» των σοβαρών επιχειρήσεων. Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα;
Το λαμπρό παράδειγμα του Κρητικού ελαιοπαραγωγού που ξεκίνησε από το μηδέν και πλέον το ελαιόλαδο του "Terra di Sitia", εξάγεται σε Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία και Ελβετία
Αυτό που ζητούν σήμερα οι καταναλωτές είναι εύγεστα τρόφιμα με λειτουργικές ιδιότητες οι οποίες μπορούν να μας προστατεύσουν από συγκεκριμένες ασθένειες