Η χρήση μαριχουάνας και παραισθησιογόνων τον τελευταίο χρόνο που αναφέρθηκε από νεαρούς ενήλικες ηλικίας 19 έως 30 ετών αυξήθηκε σημαντικά το 2021 σε σύγκριση με πριν από πέντε και 10 χρόνια, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα από το 1988.
Ερευνητές με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία, διευκρινίζουν τον νέο ρόλο του στοματικού μικροβίου Fusobacterium nucleatum στην ανάπτυξη της περιοδοντίτιδας.
Η EFSA εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με την τροποποίηση των υφιστάμενων ανώτατων ορίων καταλοίπων για το triclopyr στα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα μανταρίνια.
Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) διενεργεί έρευνα με σκοπό να αναδείξει την συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών για την στάση τους σχετικά με την διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων
Οι καταναλωτές, οι αρχές, οι πελάτες, όλη η αλυσίδα εφοδιασμού απαιτεί όλο και περισσότερο από τη βιομηχανία κρέατος να εγγυάται προϊόντα κρέατος υψηλής ποιότητας με σταθερές και αποδεκτές οργανοληπτικές ιδιότητες και εγγυημένη ασφάλεια.
H εταιρεία βιοτεχνολογίας TurtleTree, με έδρες στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη υπόσχεται να παράγει την πρώτη στον κόσμο λακτοφερρίνη από ζύμωση, αξιοποιώντας τις μοναδικές ιδιότητές της.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων - EFSA εξέδωσε αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με την τροποποίηση των υφιστάμενων ανώτατων ορίων καταλοίπων (ΑΟΚ) για την εφαρμογή της δραστικής ουσίας ενώσεις χαλκού σε άλλα μικρά φρούτα και μούρα.
Δύο τεχνητά γλυκαντικά, η σακχαρίνη και η σουκραλόζη, μπορεί να εμποδίσουν την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αυστριακής Υπηρεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, περισσότεροι άνθρωποι νόσησαν από τροφική δηλητηρίαση το 2021, παρότι ο αριθμός των επιδημιών παρέμεινε ο ίδιος με το 2020.
Το αποτύπωμα της παραγωγής τροφίμων σε κρίσιμες φυσικές διεργασίες της Γης επιχειρεί να καταγράψει έρευνα με δεκάδες επιστήμονες από Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ασία.
Η χρήση παραισθησιογόνων έχει αυξηθεί από το 2015 και ιδιαίτερα στους ενήλικες 26 ετών και άνω, ενώ η χρήση μειώθηκε σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, σύμφωνα με νέα μελέτη δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό Addiction.
Μια νέα ανάλυση δείχνει ότι το Nutri-Score, μια ετικέτα που έχει σκοπό να υποδεικνύει τη συνολική διατροφική ποιότητα ενός τροφίμου, μπορεί να εξουδετερώσει τις παραπλανητικές επιπτώσεις των ισχυρισμών για ζάχαρη.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods αναδεικνύει ποικίλα οφέλη για τη διατροφή και την υγεία από την πρόσληψη σταφυλιών, συμπεριλαμβανομένης και της μακροζωίας.