Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Ντομάτα: Οι χρωστικές που επηρεάζουν το χρώμα επηρεάζουν και τη γεύση -Νέα έρευνα

Οι ποικιλίες ντομάτας με άφθονη χλωροφύλλη έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, συμβάλλοντας στη γλυκιά γεύση

Αντίσταση των εργαζομένων στις αλλαγές: Το “μυστικό” όπλο των μάνατζερ

Γενικά οι άνθρωποι τείνουν να αντιστέκονται στην αλλαγή, παραμένουν δύσπιστοι για άγνωστα προϊόντα και τεχνολογίες και αποφεύγουν νέους τρόπους εργασίας

Νέα έρευνα: οι φόροι στα ζαχαρούχα ποτά είναι αποτελεσματικοί στη μείωση πρόσληψης της ζάχαρης

Επί του παρόντος, περισσότερο από το 50% των ενηλίκων και το 65% των παιδιών καταναλώνουν περισσότερα πρόσθετα σάκχαρα από ό, τι συνιστάται

Eπιστήμονες ανέπτυξαν το “τέλειο κριθάρι” που αποτρέπει την πρώιμη βλάστηση

Για να επιτύχουν οι επιστήμονες το τέλειο κριθάρι χειρίστηκαν γενετικά δείγματα κριθαριού «Golden Promise» χρησιμοποιώντας στοχευμένη μεταλλαξιογένεση

Τυροκομία: Νέα μέθοδος ελέγχου ποιότητας κατά τη διαδικασία ωρίμανσης – Εργαλείο για ακριβή αξιολόγηση

Ανάλυση των βιολογικών δεδομένων σε πρώιμη φάση. Το multi-omics δίνει στους επαγγελματίες τυριού περισσότερα εργαλεία για την ακριβή αξιολόγηση της ποιότητας

Ταχίνι: Η νέα μέθοδος απαλλαγής από παθογόνα μέσω μικροκυμάτων

Πολλές τροφιμογενείς εστίες έχουν συσχετιστεί με το ταχίνι. Έχει εμπλακεί σε ανακλήσεις που αφορούσαν κυρίως την παρουσία Salmonella, αλλά κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί επίσης Listeria monocytogenes, Coliforms και E.coli

Εναλλακτικό κρέας: Η σοκολάτα … διευκολύνει την 3D εκτύπωση!

Το ευαίσθητο στη θερμότητα βούτυρο κακάο καθιστά τη ζύμη πιο ρευστή σε ζεστές θερμοκρασίες για εκτύπωση, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου, σκληραίνει επιτρέποντας στη ζύμη να διατηρήσει το τυπωμένο της σχήμα

Έρευνα: Πώς η δομή των συστατικών επηρεάζει την υφή των τροφίμων

Η μοριακή σύνθεση των τροφίμων επηρεάζει τη γευστική εμπειρία

Βρέθηκε η χρυσή τομή για καλύτερη τιμή σε “άσχημα” αγροτικά προϊόντα

Το κλειδί είναι η επικοινωνία των σωστών μηνυμάτων στον καταναλωτή.

Φυκοκυανίνη: Το “άγριο μπλε θαύμα” – Λύθηκε ο γρίφος αποχρωματισμού της μπλε φυσικής χρωστικής τροφίμων

Γιατί η φυκοκυανίνη που θα ήθελαν πολύ να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες τροφίμων, είναι ασταθής όταν τοποθετείται σε αναψυκτικά και αθλητικά ποτά και μπορεί να χάσει τις αποχρώσεις της

Το φαινόμενο της τσαγιέρας: Γιατί οι τσαγιέρες στάζουν πάντα; Το μυστήριο λύθηκε! (βίντεο)

Το περίπλοκο θεωρητικό πρόβλημα μελετάται εδώ και δεκαετίες αλλά τώρα επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το έλυσαν!

Καραγενάνη: Η επεξεργασία υψηλής πίεσης μπορεί να μειώσει τη χρήση της στο σοκολατούχο γάλα

Η νέα μέθοδος παρέχει στη βιομηχανία μια εναλλακτική επεξεργασίας για την παραγωγή γάλακτος σοκολάτας καθαρής ετικέτας

Ελληνικό ανθότυρο: Νέα μελέτη για χρόνο ζωής, μικροβιακή αλλοίωση, ασφάλεια και αποθήκευση

Για τις ανάγκες της μελέτης, εξετάστηκαν 8 δείγματα ανθότυρου από γαλακτοκομεία της Ηπείρου

Royal Kombu: Το πολλά υποσχόμενο Ευρωπαϊκό υποκατάστατο αλατιού -Οφέλη και κίνδυνοι

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές τροφίμων

Τσιπούρα: Νέα μελέτη για τη μικροχλωρίδα στις συνθήκες συσκευασίας

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από το ΠΑΔΑ σε συνεργασία με το ΓΠΑ.

Πώς η περιορισμένη διατροφή στην πρώιμη ζωή θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναπαραγωγή αργότερα

Έρευνα έδειξε ότι η μετάβαση σε διατροφή χωρίς περιορισμούς βοήθησε σημαντικά την αναπαραγωγή.

Νέα μελέτη αμφισβητεί πως το φυσικό κρασί δεν προκαλεί πονοκέφαλο

Τα θειώδη άλατα στο κρασί, συνοδεύονται από την ιδέα ότι είναι η χημική ένωση που προκαλεί τους πονοκεφάλους και το hangover.

Μπορεί ένα ποτήρι μπύρα να βοηθήσει να βγουν οι ασθενείς από την εντατική πιο γρήγορα;

Οι γιατροί που έχουν αναλάβει την κλινική δοκιμή πιστεύουν ότι τα ηρεμιστικά αποτελέσματα τόσο του λυκίσκου όσο και μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ, θα μπορούσαν να έχουν θετικές επιδράσεις.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων

Πώς οι αλλαγές στη διατροφή ενός έθνους μπορούν να επηρεάσουν τη συμβολή του στην κλιματική αλλαγή.

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλού νατρίου

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και νάτριο, με μερική ή ολική αντικατάσταση του λίπους και του NaCl

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Πώς, με τι και γιατί νοθεύουν τη ρίγανη – Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής για τη ρίγανη.

Ειδοποίηση RASFF για σέλινο γεμάτο επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Τι είναι η τεμπουκοναζόλη που ανιχνεύτηκε στο λαχανικό

Χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας: Τα 6 γεγονότα που δεν γνωρίζετε

Ίσως τα πιο εύχρηστα εργαλεία σε ένα νοικοκυριό είναι το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες, αλλά υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο