Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

20 εκατομμύρια ανακλήσεις κονσερβοποιημένων τροφίμων της Tiger Brands λόγω αλλαντίασης

ΑρχικήΝέα20 εκατομμύρια ανακλήσεις κονσερβοποιημένων τροφίμων της Tiger Brands λόγω αλλαντίασης
spot_img

cibum team

Η ανάκληση της Tiger Brands για κονσερβοποιημένα λαχανικά, φασόλια και μακαρόνια στη Νότια Αφρική εξαπλώθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία καθώς και σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνολικά 20 εκατομμύρια κουτιά ανακλήθηκαν στα τέλη Ιουλίου στη Νότια Αφρική λόγω βλάβης στη συσκευασία. Ο οικονομικός αντίκτυπος της ανάκλησης έχει εκτιμηθεί μεταξύ 34,8 – 45,2 εκατ. δολαρίων. Τα επηρεαζόμενα είδη παρήχθησαν από την 1η Μαΐου 2019 έως τις 5 Μαΐου 2021.

Τα κουτιά προέρχονται από προμηθευτή συσκευασίας και παρουσίασαν ελαττωματική πλευρική ραφή που μπορεί να προκαλέσει διαρροή ή διόγκωση και ασθένεια ή τραυματισμό. Η Tiger Brands αναγνώρισε την αποτυχία κονσερβοποίησης με 18 είδη κονσέρβας σε έναν από τους χώρους της, ως μέρος εσωτερικών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας.

Από 287.040 κουτιά που ελέγχθηκαν μετά από δοκιμή μεταφοράς και χειρισμού, σε δύο εξ αυτών δημιουργήθηκε διαρροή πλευρικής ραφής. Λόγω της πιθανότητας διαρροής των δοχείων, μπορεί τα τρόφιμα να έχουν μολυνθεί με Clostridium botulinum και να προκαλέσουν δηλητηρίαση από αλλαντίαση. Οι τοξίνες αλλαντίασης παράγονται από βακτήρια Clostridium botulinum.

Εξάπλωση σε Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία

Οι αρμόδιες αρχές στην Αυστραλία  και τη Νέα Ζηλανδία ενημέρωσαν τους καταναλωτές ότι η Sapro Australia ανακαλεί μια ποικιλία προϊόντων λαχανικών μάρκας Koo που πωλούνται σε ανεξάρτητους λιανοπωλητές σε εθνικό επίπεδο.

Πρόκειται για ψημένα φασόλια σε σάλτσα ντομάτας, φασόλια βουτύρου σε σάλτσα ντομάτας ή σε αλατισμένη άλμη, γλυκό καλαμπόκι σε κρέμα καλαμποκιού, ολόκληρο γλυκό καλαμπόκι σε άλμη, ανάμεικτα λαχανικά σε καυτερή σάλτσα κάρυ, ή σε άλμη και ψημένα φασόλια σε σάλτσα τσίλι.

Στη Νέα Ζηλανδία, αρκετοί εισαγωγείς ανακάλεσαν συγκεκριμένες παρτίδες κονσερβοποιημένων λαχανικών μάρκας Koo, Hugo’s και Helderberg, φασόλια και προϊόντα από μακαρόνια.

Το Υπουργείο Πρωτογενών Βιομηχανιών (MPI) δήλωσε ότι τα προσβεβλημένα προϊόντα δεν πρέπει να καταναλώνονται ανεξάρτητα από την εμφάνιση και συμβούλεψε τους καταναλωτές εάν έχουν κονσέρβες με διαρροή ή που έχουν διογκωθεί να τις χειριστούν προσεκτικά γιατί μπορεί να εκραγούν.

 

Η Jumbo Importers Ltd ανακάλεσε επίσης διάφορα κονσερβοποιημένα προϊόντα KOO στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Υπηρεσία Τυποποίησης Τροφίμων (FSA).

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού COMESA δήλωσε ότι τα ανακληθέντα προϊόντα εισήχθησαν και κυκλοφόρησαν στην Κοινή Αγορά για την Ανατολική και Νότια Αφρική. Οι 21 χώρες μέλη περιλαμβάνουν την Αίγυπτο, την Κένυα, το Μαλάουι, τη Ρουάντα, το Σουδάν, την Τυνησία, την Ουγκάντα ​​και τη Ζιμπάμπουε.

Υπενθυμίζεται ότι η Tiger Brands είναι η εταιρεία πίσω από μια μαζική έξαρση λοιμώξεων από Listeria το 2017-18. Αρρώστησαν πάνω από 1.000 καταναλωτές ενώ περισσότεροι από 200 έχασαν τη ζωή τους.
 
Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα