Ποιος θα το περίμενε από την τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο με 497 υποκαταστήματα σε Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, καθώς και ένα στο Γιβραλτάρ…
Υποκατάστημα Morrisons σε ένα πρατήριο βενζίνης βαθμολογείται με 1 στα 5 αστέρια, εξαιτίας παραβάσεων σε ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας τροφίμων και προσωπικού.
Ένα υποκατάστημα της βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Morrisons σε ένα πρατήριο βενζίνης πέρασε από επιθεώρηση υγιεινής και η αξιολόγηση που έλαβε ήταν πολύ κακή. Συγκεκριμένα, 1 στα 5 αστέρια. Ο λόγος για αυτό ήταν οι αρκετές παραβιάσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο εν λόγω κατάστημα. Σε έκθεση της επιθεώρησης αναφέρονται ορισμένα από τα ευρήματα, τα οποία δικαιολογούν και με το παραπάνω αυτή τη βαθμολογία.
Τι βρήκε η επιθεώρηση
Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, που εργαζόταν για το περιφερειακό συμβούλιο του North West Leicestershire, στη Μεγάλη Βρετανία, βρέθηκαν 80 μερικώς μαγειρεμένα λουκάνικα με ημερομηνία λήξης 14 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το σημείο, να αναφερθεί πως η επιθεώρηση έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου φέτος. Η ιστοσελίδα Metro αναφέρει, επίσης, πως εντός του καταστήματος βρέθηκαν δύο Κις Lorraine των 170 γραμμαρίων «με ορατή ανάπτυξη μούχλας» και ημερομηνία προτιμητέας κατανάλωσης στις 3 Μαρτίου.
Όταν έγινε επιθεώρηση στον καταψύκτη, διαπιστώθηκε ότι κάποια κρέατα είχαν καταψυχθεί χωρίς ετικέτες που έδειχναν την ημερομηνία κατάψυξης, απόψυξης ή ημερομηνίας μαγειρέματος. 300 ροδέλες μερικώς μαγειρεμένου μπέικον είχαν καταψυχθεί για περισσότερες από 30 ημέρες, χρονικό όριο μέχρι το οποίο πρέπει να μαγειρευτεί το φαγητό, σύμφωνα με μια πολιτική που εμφανίζεται στο υποκατάστημα. Επίσης, όλα τα προϊόντα που βρέθηκαν στην κατάψυξη είχαν καταψυχθεί για περισσότερες από 30 ημέρες, μερικά για έως και πέντε μήνες.
Εξουθενωμένο προσωπικό
Εκτός από τις αρκετές παραβιάσεις στα τρόφιμα, στην έκθεση της επιθεώρησης αναφέρθηκαν και ζητήματα με το προσωπικό. Παρατηρήθηκε πως οι πελάτες περίμεναν για ώρα στην ουρά και το λιγοστό προσωπικό ήταν ανήμπορο να τους εξυπηρετήσει. «Ήταν σαφές από τις συζητήσεις με το προσωπικό ότι ήταν απογοητευμένοι και ένιωθαν ότι τα αιτήματά τους για βοήθεια δεν εισακούστηκαν», αναφέρεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coalville Nub News.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι η κουζίνα δεν είχε μέσα στεγνώματος χεριών για νιπτήρα και ένα κανάλι αποστράγγισης που χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή κρέατος είχε «σημαντική ποσότητα υπολειμμάτων, λίπους και μούχλας».