Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιπέρι: Πώς θα το αποθηκεύσετε σωστά για να αποφύγετε τη μούχλα και την απώλεια γεύσης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠιπέρι: Πώς θα το αποθηκεύσετε σωστά για να αποφύγετε τη μούχλα και την απώλεια γεύσης
spot_img

Μάθετε πώς να αποθηκεύετε σωστά το πιπέρι, ώστε να παραμένει φρέσκο ​​και γευστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πιπέρι διατίθεται σε δύο μορφές: σε κόκκους ή αλεσμένο. Οι κόκκοι διατηρούν το άρωμά τους για έως και 
τέσσερα χρόνια, γράφει η Γερμανική ένωση βιομηχανίας μπαχαρικών στην ιστοσελίδα της . Το αλεσμένο πιπέρι χάνει τη γεύση του πιο γρήγορα επειδή τα αιθέρια έλαια διαφεύγουν κατά τη διαδικασία άλεσης. Αν θέλετε έντονο άρωμα, αλέστε το μπαχαρικό λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε.

- Advertisement -

Πώς όμως αποθηκεύετε σωστά το πιπέρι και ποιες είναι οι συνέπειες της λανθασμένης αποθήκευσης;

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το πιπέρι

Το πιπέρι αποθηκεύεται καλύτερα σε ξηρό, δροσερό και προστατευμένο από το φως περιβάλλον. Μια σχάρα μπαχαρικών ακριβώς πάνω από την εστία δεν είναι κατάλληλη γιατί η ζέστη και ο ατμός καταστρέφουν τα μπαχαρικά. Είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε σε ντουλάπι ή συρτάρι μακριά από πηγές θερμότητας.

Η Spice Industry Association συνιστά να το βάζετε σε αεροστεγή δοχεία από γυαλί ή μέταλλο. Οι ανοιχτές συσκευασίες ή οι χάρτινες σακούλες δεν είναι κατάλληλες, καθώς τα μπαχαρικά χάνουν τη γεύση τους πιο γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Lidl – Kaufland: Μολυσμένο με καμπυλοβακτηρίδιο ένα στα δύο κοτόπουλα των σούπερ μάρκετ – Εργαστηριακός έλεγχος

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το πιπέρι χάνει το άρωμά του με την πάροδο του χρόνου – επομένως η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων του δεν έχει νόημα. Τα μπαχαρικά μπορούν επίσης να μουχλιάσουν . Τα προϊόντα αλλοιώνονται ιδιαίτερα γρήγορα εάν έρθουν σε επαφή με τον ατμό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά που έχουν σβολιάσει, έχουν ασυνήθιστη μυρωδιά ή έχουν μολυνθεί από παράσιτα.

Παρεμπιπτόντως: Η καλύτερη ημερομηνία (BBD) ισχύει μόνο για κλειστά πακέτα. Εάν ένα σφραγισμένο μπαχαρικό έχει λήξει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξετε. Το Κέντρο Συμβουλών Καταναλωτών του Αμβούργου ( VZHH ) εξηγεί ότι οι συσκευασίες συνήθως έχουν διάρκεια ζωής μερικούς μήνες περισσότερο . Ωστόσο, τα ανοιγμένα μπαχαρικά πρέπει να απορρίπτονται μετά την ημερομηνία λήξης .

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα