Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα σουσάμι με σαλμονέλα! Ειδοποίηση RASFF

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα σουσάμι με σαλμονέλα! Ειδοποίηση RASFF
spot_img

Aυτή την περίοδο της νηστείας για πολλούς Έλληνες το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, παστέλι, ταχινόπιτα) αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής τους.

H Ελλάδα ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Πύλη Έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα, RASFF, για επικίνδυνο σουσάμι προέλευσης Νιγηρίας. Στο σουσάμι εντοπίστηκε σαλμονέλα και ο κίνδυνος για τους καταναλωτές χαρακτηρίστηκε από τη RASFF σοβαρός.

Το επικίνδυνο φορτίο ελέγχθηκε στα σύνορα και δεσμεύτηκε από τις Αρχές και έτσι δεν πρόλαβε να διατεθεί στην αγορά. Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο της νηστείας για πολλούς Έλληνες το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, παστέλι, κουλούρι και ταχινόπιτα) αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής τους.

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που προκαλεί ασθένειες και εντερικές λοιμώξεις στον άνθρωπο. Τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα είναι η διάρροια, η ναυτία, ο κοιλιακός πόνος, ο πυρετός και ο έμετος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο